Autoritatile judetene iau masuri impotriva imbolnavirilor cu gripa AH1N1

Autoritatile judetene iau masuri impotriva imbolnavirilor cu gripa AH1N1

Autoritatile judetene au luat masuri, in aceste zile, pentru implementarea, la nivel local, a Ordinului 1094/2009 pentru aprobarea Planului de masuri pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor prin gripa AH1N1 in unitatile de invatamant din sistemul public si privat, ordin emis de ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Potrivit unui comunicat de presa remis, ieri, de Directia de Sanatate Publica (DSP) Salaj, au fost reinstruiti, conform ordinului antementionat, toti medicii din cabinetele medicale scolare si medicii de familie cu privire la noul virus gripal AH1N1, prima instruire de acest gen fiind desfasurata in luna iunie 2009. De asemenea, odata cu inceperea anului scolar, DSP Salaj a coordonat, din punct de vedere metodologic, realizarea triajului epidemiologic in scolile si gradinitele din judet. Pana in prezent, la nivel judetean, nu s-a indentificat niciun caz de imbolnavire cu virusul gripal AH1N1. Planul stabileste implicarea sub coordonarea Ministerului Sanatatii a unitatilor de invatamant. Astfel, in aceasta perioada, fiecare scoala organizeaza intalniri cu parintii pentru a li se prezenta masurile ce trebuie respectate in vederea prevenirii imbolnavirilor cu gripa, tema ce este abordata si la orele de dirigentie cu elevii, se arata in comunicatul de presa respectiv.

In acelasi context se incadreaza si datoria cadrelor didactice de a intreba elevii, la primele ore de curs, daca prezinta siptomele unei viroze respiratorii acute.

Campania gratuita de vaccinare impotriva virusului gripal AH1N1 va demara la inceputul lunii decembrie 2009, vaccinul urmand sa fie administrat tuturor elevilor din clasele I

Leave a Comment