Autorii crimei din Valea Miţii rămân după gratii încă 30 de zile

 

Magistraţii Tribunalului Sălaj au admis, în cursul zilei de luni, 15 iunie, propunerea formulată de procurorii sălăjeni şi au dispus prelungirea măsurii arestării preventive în cazul celor doi tineri acuzaţi de omor calificat, după ce au înjunghiat un bărbat de 37 de ani, din Valea Miţii. Este vorba de Isidor L., din Românaşi şi Emilian L., din Zalău, de 22, respectiv 21 de ani.
Reamintim că tragedia s-a petrecut în noaptea de 18 spre 19 mai, în jurul orei 2,40, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. “Prin apel la numărul unic de urgenţă 112, dispeceratul Inspectoratului a fost sesizat, la ora 2,45, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui Andrei V. de 37 de ani, din Zalău şi i-au aplicat acestuia mai multe lovituri în cap şi l-au înjunghiat în zona pieptului”, au precizat poliţiştii sălăjeni. La faţa locului, a intervenit în scurt timp, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Sălaj, care a efectuat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, victima a decedat.
A doua zi, respectiv în 19 mai, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunea de omor calificat. “Autorii au fost identificaţi şi prinşi, stabilindu-se că fapta a fost săvârşită pentru a se răzbuna pe victimă, care, anterior, într-un proces penal, a depus mărturie împotriva unuia dintre aceştia”, au declarat procurorii.
Potrivit anchetatorilor, în urma audierii celor doi, a reieşit că fapta a fost premeditată de către unul dintre tineri. Victima, zălăuanul de 37 de ani, a depus o plângere la poliţie după ce unul din cei doi suspecţi îi furase caii. Deşi tânărul în cauză i-a dat o sumă de bani şi i-a înapoiat caii, bărbatul a refuzat să-şi retragă plângerea. Drept urmare, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare, moment în care tânărul l-a ameninţat pe zălăuan cu moartea, ameninţare ce a fost reluată şi mai recent, susţin procurorii sălăjeni. Totodată, potrivit acestora, în urma audierilor a rezultat că tânărul care furase caii victimei a fost cel care a înjunghiat-o, iar celălalt suspect a lovit-o cu un par.

Leave a Comment