Atenționare MAE pentru cei care au planuri de vacanță în Spania, Croația, Belgia și Suedia

Chiar acum, în perioada concediilor, cele mai populare destinații printre români au probleme. Este din nou ”cod portocaliu” de caniculă în Spania și Portugalia, dar și greve în Belgia, Suedia și Croația. Informați-vă înainte de a pleca în concediu în țări din Europa. Temperaturile foarte ridicate și incendiile de pădure au făcut ravagii în sudul continentului, iar acum sunt anunțate și greve ale piloților. Iată  ce alerte de călătorie au fost anunțate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația pe calea aerului, că Sindicatul piloților Companiei Croația Airlines /HSPP/ și Sindicatul personalului de deservire și auxiliar al Croația Airlines /OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august 2018, ora locală 6:00 (ora 7:00, ora României). Pe perioada grevei, vor fi afectate 70 la sută dintre zborurile Companiei Croația Airlines,  respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

Belgia: grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că, la data de 10 august 2018, va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair.Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.

Suedia. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Suediei că, în ziua de 10 august 2018, este posibilă declanșarea unei greve a piloților companiei Ryanair, rezidenți în Suedia, cu afectarea sau anularea unor zboruri. Informațiile sunt publicate de asociația piloților de linie din Suedia, precum și de aeroportul Skavsta. În eventualitatea afectării zborurilor, compania Ryanair va informa în mod individual și direct călătorii în cauză. Ministerul Afacerilor Externe mai aduce la cunoștința cetățenilor români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania, că Agenţia Meteorologică de Stat spaniolă – Aemet menține  avertizarea de temperaturi ridicate pentru provinciile Sevilla și Córdoba din Andaluzia, cu temperaturi ridicate de 40-42 grade Celsius

 

 

Alte articole

Leave a Comment