Asociaţia Prader Willi a câştigat finanţare prin Programul MOL

Asociația Prader Willi România, cu sediul în Zalău, se numără printre cele 20 de ONG-uri care au câştigat ediţia jubiliară a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Câştigătorii vor primi, astfel, 400.000 de lei pentru a derula, în perioada decembrie 2018 – august 2019, proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru 650 de copii și tineri cu nevoi speciale, cu deficiențe, cu boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Proiectul Asociaţiei Prader Willi va susține copii cu dizabilități cu o gamă largă de activități de stimulare și dezvoltare în vederea îmbunătățirii competențelor emoționale și sociale precum și creșterii autonomiei personale a beneficiarilor. Proie
În cei zece ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 3,2 milioane de lei un număr de 190 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți.

În cadrul ediției jubiliare a Programului s-au înscris 92 de organizații non-profit care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave, solicitând finanțare totală de peste 2 milioane lei. Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Cluj, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Timiș. Acestea vor derula activități de terapie prin artă – muzică și muzică asistată, desen, modelaj, pictură, teatru, tehnologie digitală (realitate virtuală, filme animate); terapii experiențiale prin activități în aer liber și în apă; terapii asistate de animale; terapii emoționale – terapie prin joc, psihodramă pentru copii și jocuri de rol, terapie prin povești și povești terapeutice.

Leave a Comment