Apele minerale si sucurile racoritoare, fara pretul corect

Apele minerale si sucurile racoritoare, fara pretul corect

Sucurile si bauturile carbogazoase, dar si apele minerale si cele de izvor aflate in depozitele en-gros, pe rafturile din magazine ori statiile peco din judetul Salaj au fost controlate, in perioada 24-31 iulie, de catre comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj. In cadrul actiunilor tematice s-a urmarit starea ambalajelor si calitatea produselor, respectarea valabilitatii acestora, afisarea preturilor conform legislatiei in vigoare, precum si respectarea conditiilor de depozitare prevazute de producatori la comercializare.

In privinta comertului cu ape minerale naturale si ape de izvor, au fost controlati 13 operatori economici. Au fost verificati 3.267 de litri de ape minerale in valoare de aproximativ 3.000 de lei, comisarii depistand abateri la 767 de litri in valoare de 513 lei. Este vorba de abateri constatate la 12 dintre operatorii economici verificati, constand in neafisarea langa pretul de vanzare al produsului si pretul aferent unitatii de vanzare, in cazul produselor apa minerala carbogazoasa si necarbogazoasa Borsec, Springht Harghita, Apuseana, Roua Muntilor, Dorna, Poiana Negri si La Vitta, si intr-un singur caz de neafisare in unitate a certificatului de inregistrare cu CUI din care sa reiasa obiectul de activitate, ne-a declarat Ioana Katona, purtatorul de cuvant al CRPC CLUJ. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 13 sanctiuni cu amenda contraventionala in valoare de 3.200 de lei, fiind dispuse masuri de intrare in legalitate.

In cadrul controlului tematic privind comer-cializarea sucurilor si bauturilor racoritoare, au fost vizati 12 operatori economici. Au fost verificati 757 de litri de bauturi racoritoare in valoare de peste 1.800 de lei, intreaga cantitate fiind cu deficente. Din aceleasi cauze mai sus amintite – pentru neafisarea langa pretul de vanzare al produsului si pretul aferent unitatii de vanzare – 12 operatori care comercializau bauturi ra-coritoare: Frutti Fresh, Nestea, Coca-Cola, Fructonic Gama, Action Cola, Adria, Pepsi si Tora-Cola au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 1.200 de lei si au primit masuri de intrare in legalitate.

Leave a Comment