Apa izvorului din Lupoaia, bună din nou pentru consum

Vești bune pentru cei care obișnuiesc să-și asigure apă de băut de la „Cioroi”, un cunoscut și apreciat izvor din satul Lupoaia, comuna Creaca. Inițial, autoritățile comunei au anunțat că izvorul este infestat cu E.Coli, o bacterie cauzată, potrivit specialiștilor, de poluarea cu dejecții animale sau umane. Primarul comunei Creaca, Eugen Terec, ne-a declarat că bazinul de acumulare a fost dezinfectat, iar cursul pârâului din apropiere a fost mutat, pentru prevenirea unei noi infestări cu resturi de gunoi animal sau uman. Vă spuneam săptămâna trecută că sute de oameni vin săptămânal în Lupoaia, pentru a se aproviziona cu apa acestui izvor a cărui vechime se pierde în negura timpului. Locul a fost amenajat de primărie, iar accesul este acum facil. Numai că, spre surprinderea tuturor, apa acestui izvor a fost infestată cu E.Coli, substanță care le poate cauza consumatorilor boli grave, diaree, vărsături și alte afecțiuni deosebit de periculoase mai ales pentru copii. După curățarea locului, reprezentanții primăriei au solicitat efectuarea unor analize noi, iar primarul spune că apa este acum potabilă.

4 Thoughts to “Apa izvorului din Lupoaia, bună din nou pentru consum”

  1. […] Vești bune pentru cei care obișnuiesc să-și asigure apă de băut de la „Cioroi”, un cunoscut și apreciat izvor din satul Lupoaia, comuna Creaca. Inițial, autoritățile comunei au anunțat că izvorul este infestat cu E.coli, o bacterie cauzată, potrivit specialiștilor, de poluarea cu dejecții animale sau umane. Primarul comunei Creaca, Eugen Terec, ne-a declarat că bazinul de acumulare a fost dezinfectat, iar cursul pârâului din apropiere a fost mutat, pentru prevenirea unei noi infestări cu resturi de gunoi animal sau uman. Vă spuneam săptămâna trecută că sute de oameni vin… Citeste mai mult […]

  2. Claudia

    Adriane nu pune botul și nu dezinforma prin articolul tău!!!! Atenție!!!! Primarul din Creaca , sinonimul lui Vasile Pleșcan din Fierbinți și-a început campania electorală! !!! Către ce iii slab ca și primar ii și …. prost de bubuie!!!

  3. Claudia

    Mâine va aduc rezultatele analizelor! Și am rugămintea sa le publicați!!! O sa aveți surprize!!!

  4. George

    Stirea fin respectiva publicație este un fake News !!! ATENȚIE: Apa din Lupoaia nu este POTABILĂ!!!

Leave a Comment