Angajaţii sălăjeni se tem să reclame neregulile de la locul de muncă

 

Salariaţii sălăjeni nu se înghesuie să-şi reclame angajatorii la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). De la începutul acestui an, şi până în prezent, au fost înregistrate sesizări scrise din partea salariaţilor împotriva angajatorilor doar cu 5 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Teama că vor fi daţi afară de la locul de muncă este probabil principalul motiv pentru care aceştia îndură în continuare condiţiile impuse de patron, chiar dacă acestea nu sunt corecte şi, mai mult de atât, orice fel de reclamaţie beneficiază de confidenţialitate.
Un număr de 22 de sesizări scrise din partea salariaţilor a fost înregistrat la ITM Sălaj, în primele două luni ale acestui an, cu privire la unele probleme pe care le întâmpină la societăţile la care lucrează.
Potrivit purtătorului de cuvânt al inspectoratului, Mariana Pop, majoritatea reclamaţiilor fac referire la munca fără forme legale de angajare şi neplata drepturilor salariale. Alte nemulţumiri sunt neplata orelor suplimentare sau a sporului pentru orele de noapte, precum şi nerespectarea de către angajator a obligaţiei de a compensa în bani concediul de odihnă neefectuat la încetarea activităţii salariatului. Toate neregulile sesizate se verifică printr-un control efectuat de către inspectorii de muncă la societatile reclamate şi, după caz, se aplică sancţiuni contravenţionale şi se dispun măsuri de remediere a deficienţelor. Ulterior, se formulează răspuns petentului cu rezultatele controlului, ne-a comunicat Mariana Pop. Potrivit sursei citate, până la această dată s-a răspuns unui număr de 12 sesizări, celelalte 10 fiind în termenul legal de răspuns.
Însă cel mai important aspect pe care ar trebui să-l cunoască angajaţii este că reclamaţiile lor beneficiază de confidenţialitate. Numele persoanei care depune sesizarea nu va fi făcut cunoscut angajatorului. Cu atât mai mult, inspectorii de control nu vor prezenta patronului obiectul controlului. Se păstrează confidenţialitatea în cazul reclamaţiilor, potrivit reprezentanţilor InspectoratuluiTeritorial de Muncă Sălaj.

 

Alte articole

7 Thoughts to “Angajaţii sălăjeni se tem să reclame neregulile de la locul de muncă”

 1. fara nume

  cum plm sa nu le fier teama cand toti bulangii au relatii la itm cand itm se duce in control stau cu patronii la o cafea scot aeru din buzunare si dupa cateva zile cheama angajatu sa ii recomande sa-si retraga plangerea si sa caute o cale amiabila sa se intoarca la munmca ma uimeste articolu asta oricum in concluzie la capitolu asta stam mai rau ca pe vremea PCR

 2. fara nume

  cum plm sa nu le fier teama cand toti bulangii au relatii la itm cand itm se duce in control stau cu patronii la o cafea scot aeru din buzunare si dupa cateva zile cheama angajatu sa ii recomande sa-si retraga plangerea si sa caute o cale amiabila sa se intoarca la munmca ma uimeste articolu asta oricum in concluzie la capitolu asta stam mai rau ca pe vremea PCR

 3. Anonim

  si la stat in unele cazuri este la fel, depinde in ce relatii esti cu sefii !

 4. Anonim

  nu se tem salajeni sa reclame doar ca problema e ca reclama degeaba.Euam lucrat la o fima si anume Prosper LuX situat deasupra parcului o firma de const. am fost la ITM si am reclamat mpreuna cu cativa colegi mai multe nereguli la firma si nici macanu sau sinchisit domnile lor sa caute pe calculator firma si mai multe……asa ca fratilor nu ne e frica de ITM ci ne e frica si de multeori nuavem bani sa umblam dupa cai lui
  Smaili STITI VOI CEI ERZI SAU CEI DE PE PERETI ASA CA DEGEABA TE DUCI LA ITM FIND CA NU TE BAGA AN SEAMA DACA NU AI PE CINEVA LA ETAJ (SUS)STITI V
  OI UNDE.

 5. Anonim

  De exemplu EuroMarca Company(Ipp)a primit vreo mustrare pentru cati soferi au fost pacaliti de domnu Nelu?
  La negru si pe bani putini.

 6. maria

  am trecut si eu pe la itm, ne-am organizat un grup, am depus o plangere, am semnat-o, dar pe cand am ajuns la firma sefu’ stia exact cine a trecut pe acolo. era o doamna director, nu cred ca am ajuns noi in statie pana ea a sunat la firma.

 7. Anonim

  DAR SC EXTRACT GRANIT DIN MIRSID CUM PACALESTE OAMENII SI II AMENINTA CINE IA VREO MASURA/?

Leave a Comment