Angajaţii de la stat vor avea o nouă minivacanţă de 4 zile, la mijlocul acestei luni

La mijlocul lunii august, românii angajați la stat și o parte dintre cei care lucrează în domeniul privat (în funcție de decizia fiecărui angajator) vor beneficia de un sfârșit de săptămână prelungit, având în vedere că 15 august, când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, este o zi de joi. În ultima şedinţă de Guvern, la propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi liberă. (…) Recuperarea se face prin prelungirea timpilor de lucru până la finalul lunii august. Data de 15 august este deja zi liberă declarată prin lege şi 16 cade într-o zi de vineri (…) şi s-a luat decizia pentru a fi declarată zi liberă”, a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Nu vor beneficia de zi liberă angajaţii care trebuie să asigure permanenţa şi magistraţii care au termene în procese în data respectivă.

Zile libere rămase în 2019:

 • 15 august — Adormirea Maicii Domnului – joi
 • 30 noiembrie — Sfântul Andrei – sâmbătă
 • 1 decembrie — Ziua Naţională a României – duminică
 • 25 decembrie – Crăciunul – miercuri
 • 26 decembrie — Crăciunul – joi

Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Alte articole

2 Thoughts to “Angajaţii de la stat vor avea o nouă minivacanţă de 4 zile, la mijlocul acestei luni”

 1. Anonim

  „Pauzele lungi si dese cheia marilor succese”,se pare ca in Romanica numai prostii mai lucreaza,si sunt tot mai putini,”desteptii”au salarii mari,zile libere garla,vaucere,si la urma pensii speciale.De ce sa mai si munceasca!

 2. Anonim

  Regimul democratic nu e capabil sa asigure securitatea cetateanului , vezi cazurile Colectiv, Caracal, distribuie banii discretionar, salarii sfidatoare si pensii nerusinate dar, face ceva si pt cetateanului de rand, ii da libere. Oare nu era mai bun pt cetateanul de rand fostul regim socialist care asigura siguranta si avea un correct si cinstit raport de 1 la 6 intre salariul mlnlm si maxim?

Leave a Comment