Amenzile rutiere vor fi adaptate la “averea” fiecăruia

Românii ar putea plăti pentru greșelile sau faptele pe care le fac în mod voluntar în trafic, nu prin sistemul existent în prezent, ci şi în funcție de câți bani câștigă. Asta prevede o inițiativă legislativă mai veche, ţinută la păstrare în sertarele  parlamentarilor şi scoasă la lumină în prezent.

Concret, încălcarea legii va duce la plata unei amenzi care îți ușurează buzunarul în funcție de mărimea contului bancar, dar și de gravitatea faptei. Legea este formulată în așa fel încât și cei săraci, și cei bogați să resimtă la fel de puternic consecințele faptei pe care au comis-o. Înainte de aplicarea amenzii, autoritățile vor verifica ce impozit a plătit în anul care a trecut cel care a comis contravenţia ori infracțiunea și îl vor taxa în funcție de banii pe care acesta îi câştigă.

Astfel, persoanele care au venituri cuprinse între 20.000 și 300.000 lei pe an și încalcă legea vor plăti pentru un punct de penalizare 2 la sută din venit. În cazul în care veniturile în anul precedent depășesc 300.000 lei, punctul de amendă va fi de 1 la sută din valoarea acestora. Totodată, cei care dau amenzile vor avea la dispoziție o bază de date a tuturor contribuabililor la bugetul statului.

 

 

6 Thoughts to “Amenzile rutiere vor fi adaptate la “averea” fiecăruia”

 1. tara condusa de prosti !!

  si de ce cel bogat este favorizat? de ce nu da el 3% caci are de unde ! isi permite !
  si ce faci cu tiganii si toti smecherii, care au masini si nu au venituri de loc? le dam ajutoare sociale? sau ar trebui ca la astia s le fie confiscate masinile, caci putem considera ca au fost furate, daca nu au venituri !

 2. tara condusa de prosti !!

  poate ca „bogatii” ar trebui sa aiba un spor de amenda. de 5-10-100 de ori mai mare decat minimul. Si bogati sa fie cei care au averi, au venituri sau conduc masini scumpe !
  cum il amendazi pe unul in Mercedes-AMG plus 5 kg de aur pe el, dar si cu ajutor social de la primarie? caci nu are servici, saracul ! ce faci cu golanul? iti ceri scuze respectuos ca ai avut proasta inspiratie sa-l opresti in traffic si sa-l intrerupi de la ascultat manele?

 3. tara condusa de prosti !!

  schimbati primadata actualul system de sanctionare, crescand in mod mult mai mare/agresiv punctele in functie de gravitetea faptei. 2 pct la 60 km/h, 4-6 pct la 70 km/h, 8-10 pct la 80 km/h, 12-16 pct. la 90 km/h si 18-50-100 pct peste 100 km/h. Sa se simta si la buzunar daca o calci, e prea mica cresterea sanctiunii in functie de cresterea vitezei.
  De asemeni, la cei prinsi bauti/drogati la volan sa se aplice cel putin 24-48 de ore de arrest in arestul preventive ! Si la astai amenda sa inceapa de la 10-50-100 de puncte , in functie de alcoolemie. Ai bani de bautura/droguri dar statul isi face griji sa nu te amendeze tare?

 4. tara condusa de prosti !!

  prpopunerea e buna in statele unde toti isi declara veniturile, nu la noi,

 5. mary

  Cautam parteneri pentru promovarea unui proiect nou. Se lucreaza comod de acasa, maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati Cerinte: – necesar calculator- conexiune internet- rabdare- cunostinte minime PC- seriozitate- perseverenta- atentie la detalii Nu este necesara experienta. Pentru mai multe informatii, solicitati detalii la adresa de e-mail: m_mary_2016@yahoo.com

 6. Anonim

  PE TOTI PARLAMENTARII PE SENATORII SI DEPUTATII TREBUIE IMPUSCATI SI SA NU MAI VOTAM PE EI CA PENTRU FAC LEGI BUNE SI PE NOI CU SALARII MINIM PE ECONOMIE SAU CEI CARE SINT IN SOMAJ SAU NAU LOCURI DE MUNCA DE UNDE SA SCOTI 6000 DE LEI AMENDA DAR SINT PROSTI SENATORII SI DEPUTATII SI SA NU MAI MERGETI LA VOT CA NICI EU NU MA DUC LA VOT SI NOI SOFERII ACUMA TREBUIE SA IESIM IN ORAS SA FACEM GREVA PENTRU AMENZILE DE CIRCULATIE

Leave a Comment