Amenzi aplicate șoferilor care transportă elevi. Polițiștii îndeamnă la prudență și respectarea regulamentelor rutiere

Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au oprit în trafic, în această dimineață, autovehiculele destinate transportului de elevi. În cadrul acțiunii, au fost verificate documentele conducătorilor auto (permisul de conducere și atestatul), ale autovehiculului (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, asigurarea pentru bagaje, ITP, licența de transport), precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a lumilor). De la debutul acțiunii pe acest segment au fost verificate 64 de autovehicule și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.320 lei.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, iar la un eventual control să poată prezenta toate documentele valabile. De asemenea, șoferii trebuie să aibă permanent în vedere respectarea regimului vitezei, a distanței față de autovehiculul din față, să manifeste atenție sporită în apropierea trecerilor de pietoni, a unităților școlare, să nu utilizele telefoanele mobile la volan în lipsa dispozitivelor hands free, să poarte centura de siguranță (atât ei cât și pasagerii) și să dea dovadă de prudență și respect față de toți ceilalți participanți la trafic.

Polițiștii vor continua controalele în trafic ce vizează microbuzele școlare, ținând cont și de semnalizarea rutieră din zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia, iar neregulile constatate sunt aduse la cunoștința administratorilor drumuri public împreună cu solicitarea de a le remedia, în regim de urgență.

Alte articole

3 Thoughts to “Amenzi aplicate șoferilor care transportă elevi. Polițiștii îndeamnă la prudență și respectarea regulamentelor rutiere”

 1. Anonim

  Sigur,opresc autobuzele în Zalău, iar pe noi elevii care stăm în picioare ne coboară jos în Gară și ne mută în alt autobuz mai liber în care avem locuri, asta se întâmplă zilnic la ymy trans, de când am început scoala( anul trecut era la fel) ! Politistii opresc primele autobuze, iar autobuzele în care elevii sunt în picioare merg ultimele (dacă nu avem loc în altul,stăm în picioare în continuare până la autogară).
  E inacceptabil! Platim pentru a sta zilnic în picioare, și nu e vorba de 20 de persoane cât ar fi normal sa stea în picioare în autobuzele mari, ci e vorba de peste 20 de elevi care stau înghesuiți ( culoarul din mijloc e plin)!
  Sper ca acest mesaj să ajungă și la urechile poliției!

  Nu pot să îmi dezvălui identitatea deoarece dacă spunem ce se întâmplă,ymy trans, nu ne mai transporta la Zalău!

 2. Doamnee cate se intampla in lumea asta….

 3. Anonim

  Subscriu la cele prezentate mai sus cu privire la YMI Trans! Controale ineficiente si fara finalitate atata vreme cat in 2 minute se afla despre orice control!

Leave a Comment