Agențiile teritoriale pentru plăți preiau din 2019 plata prestațiilor sociale pentru cei cu handicap

Plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap se va face, începând din ianuarie 2019, direct de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială, anunță Ministerul Muncii.

Decizia Executivului are în vedere simplificarea procedurii de plată a beneficiilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități.

Din anul 2007 și până în prezent, sumele destinate prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap au fost asigurate din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, sumele regăsindu-se în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Administrarea sumelor s-a realizat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, iar plata efectivă la beneficiar a fost asigurată prin Direcțiile generale de asistență socială organizate în subordinea consiliilor județene.

Simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap prin efectuarea plății, din ianuarie 2019, de către agențiile pentru plăți și inspecție socială județene vor asigura un parcurs administrativ și financiar eficient pentru sprijinirea persoanelor cu handicap. Măsura este deja reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.51/2017

Leave a Comment