ADI ECODES Sălaj a demarat campanii de colectare selectivă în şcolile sălăjene şi la Zalău Value Centre

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „ECODES” Sălaj a derulat, începând cu anul 2022, diverse acţiuni de colectare separată în cadrul campaniei de informare, conştientizare şi educaţie ecologică „Învăţăm să colectăm selectiv în Ţara Silvaniei”. Reprezentanţii ADI ECODES Sălaj au vizitat diferite şcoli sălăjene atât din mediul urban, cât şi din rural, scopul acestor campanii, desfăşurate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, fiind de a responsabiliza elevii în privinţa importanţei colectării separate a deşeurilor reciclabile.

Campania asociaţiei ce se ocupă de monitorizarea colectării deşeurilor la nivel de judeţ a culminat cu o acţiune desfăşurată vineri, la Zalău Value Centre. În parteneriat cu reprepentanţii centrului comercial a fost creată o platformă pentru comunicarea și conștientizarea importanței reciclării, colectării separate a deșeurilor și impactul acestora asupra mediului.

Reprezentanţii ADI ECODES Sălaj au iniţiat dezbateri cu cetăţenii, împărţind, în acelaşi timp, materiale informative şi produse realizate din material reciclat.

„Deşeurile reprezintă o problemă serioasă de natură socială, economică și de mediu, motiv pentru care colectarea separată trebuie să devină un obicei zilnic pentru fiecare dintre noi. Printre avantajele unei colectări separate conforme se numără: protejarea mediului, conservarea resurselor naturale ale pământului, reducerea consumului de energie și recuperarea materialelor reciclabile. Fii și tu unul dintre cei care se implică în crearea unui mediu curat şi sănătos!”, este mesajul ADI ECODES Sălaj.

Campaniile în şcoli vor continua în perioada următoare, reprezentanţii ADI „ECODES Sălaj” intenţionând ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulţi elevi din judeţ.

 

 

 

One Thought to “ADI ECODES Sălaj a demarat campanii de colectare selectivă în şcolile sălăjene şi la Zalău Value Centre”

  1. […] Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „ECODES” Sălaj a derulat, începând cu anul 2022, diverse acţiuni de colectare separată în cadrul campaniei de informare, conştientizare şi educaţie ecologică „Învăţăm să colectăm selectiv în Ţara Silvaniei”. Reprezentanţii ADI ECODES Sălaj au vizitat diferite şcoli sălăjene atât din mediul urban, cât şi din rural, scopul acestor campanii, desfăşurate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, fiind de a responsabiliza elevii în privinţa importanţei colectării separate a deşeurilor reciclabile. Campania asociaţiei ce se ocupă de monitorizarea colectării deşeurilor la nivel de judeţ a culminat… Citeste mai mult […]

Leave a Comment