Acțiuni ale Poliției rutiere pentru siguranța copiilor în trafic

În primele cinci luni ale acestui an, în urma a 16 acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat prevederile legale privind transportul copiilor (21 pentru nerespectarea obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă şi 37 pentru nerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate).

Polițiștii atrag atenția asupra importanței respectării regulilor privind transportul copiilor, întrucât cei mici nu se pot proteja singuri.

Astfel, conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute de regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

În cazul nerespectării obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, precum şi în cazul nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, conducătorul autovehiculului  este sancţionat cu 4-5 puncte-amendă şi 3 puncte de penalizare.

2 Thoughts to “Acțiuni ale Poliției rutiere pentru siguranța copiilor în trafic”

  1. Anonim

    trebuie sa faca actiuni sa-i plateasca salariul ginerului lui ionel ciunt

  2. Anonim

    poate ne explica si noua, ginerele lui Ciunt, fost asjunct al politiei salajene si actual adjunct al politiei municipale Zalau, de ce nu sunt folosite radarele fixe din oras? dar camerle video, cle foarte performante, care ar ajuta la identificarea TUTUROR care incalca legea !!
    de ce politia SALAJEANA si ceea ZALAUANA, refuza de 4 ani sa semneze protocolul cu primaria Zalau, desi au avizat favorabil investitia de 4 milioane de euro ?.
    p.s. cine din politia Zalauana are curajul sa semneze avizul FAVORABIL pentru lucrarea executata de cacat pe str. Closca? cum de politia nu se sesizeaza la executia si modificarile proiectului de pe str. Crasnei ?

Leave a Comment