Achitarea taxei de parcare – o corvoadă pentru șoferii zălăuani

Primăria Zalău a mărit, recent, taxa pentru parcarea autovehiculelor în parcările de pe raza municipiului, lucru pe care îl cunoaște orice conducător auto. Un lucru pe care, de asemenea, îl cunosc șoferii, dar pe care municipalitatea nu îl conștientizează, este lipsa posibilității de a achita cu bancnote la automatele din parcări. Prin urmare, fiecare șofer trebuie să aibă pregătite trei, până la șase monede de 50 de bani (sau chiar mai multe) pentru a achita o taxă de parcare, iar acest lucru se dovedește a fi o adevărată problemă pentru cei mai mulți conducători auto. Oamenii aleargă pe la chioșcuri sau magazine pentru a schimba bancnotele în monede, însă, chiar și așa, demersul lor este de multe ori inutil pentru că cei mai mulți comercianți refuză să schimbe banii, având și ei nevoie la rândul lor de aceste monede pentru a oferi rest cumpărătorilor.

Deși pare o problemă banală, acest neajuns poate cauza, pe lângă pierdere de timp prețios, chiar probleme în trafic sau certuri cu cei care administrează parcările, pentru că un autoturism este lăsat în parcare minute în șir fără bonul care să demonstreze achitarea taxei. Timp în care, conducătorul auto de bună credință ia unitățile comerciale la rând pentru a schimba banii în vederea obținerii prețiosului tichet de parcare. Municipalitatea trebuie să găsească de urgență o soluție pentru facilitarea achitării acestui serviciu de către cetățeni, prin schimbarea sistemului de plată, urgentarea punerii în funcțiune a aplicației mobile prin care se poate achita taxa ori adăugarea la automatele de parcare a unor dispozitive special destinate bancnotelor, așa cum sunt și cele montate pe aparatele care eliberează biletele de transport în comun.

2 Thoughts to “Achitarea taxei de parcare – o corvoadă pentru șoferii zălăuani”

  1. Anonim

    Automate de parcare din evul mediu! Nu accepta decat monede. Mult trimbitatul sistem de plata cu sms este inca un vis… Singura alternativa viabila in acest moment e sa iti cumperi tichete de parcare – alea pe care se bifeaza luna , ziua si ora- si sa le tii in masina.

  2. De departe, cel mai slab primar din istoria postdecembrista a Zalaului

    dublat de un consiliu local de nemernici…care au triplat tariful de parcare (exact cum si-au triplat salariile sau indemnizatiile) si au extins programul de parcare la…24/7 (adica permanet).
    Netrebnicii astia de la putere parca ne-au hipnotizat de nu avem nicio reactie, stam si incasam toate hotiile astora.

Leave a Comment