A inceput distribuirea pachetelor cu faina salajenilor defavorizati

A inceput distribuirea pachetelor cu faina salajenilor defavorizati

Ajutoarele de la Uniunea Europeana constand in pachete cu alimente au inceput sa ajunga deja in Salaj si sa fie distribuite catre primariile din judet, care la randul lor le vor imparti persoanelor cu situatie materiala precara. Prima data se vor distribui pachetele cu faina, urmand ca in lunile viitoare populatia sa primeasca si pachete cu zahar.

Peste 43.000 de salajeni cu situatie materiala dificila vor primi, in acest an, pachete cu zahar si faina, in cadrul Planului european de ajutoare alimentare in beneficiul persoanelor defavorizate. Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Salaj, Violeta Milas, a declarat, ca la depozitul din Sarmasag sunt asteptate sa soseasca 166 de tone de faina, in timp ce la depozitul din Jibou trebuie sa ajunga alte 160 de tone. Pana acum, cate 40 de tone au ajuns la fiecare depozit si au fost impartite deja primariilor. Am organizat comunele in functie de trasee, la fiecare din cele doua depozite fiind arondate comunele din imprejurimi. Primariile distribuie pachetele pe baza de liste nominale, a declarat Violeta Milas.

Potrivit sursei citate, Zalaul, Herecleanul, comunele de pe Valea Somesului si cele de pe Valea Almasului vor primi pachetele cu faina in luna octombrie, pe baza unui program dinainte stabilit.

In ceea ce priveste pachetele cu zahar, autoritatile centrale au anuntat ca ele vor ajunge in Salaj in 5-6 decembrie. Totusi, ca sa nu se suprapuna distribuirea lor peste perioada sarbatorilor, care in fiecare an este plina de evenimente specifice, DGASPC Salaj a solicitat primirea cantitatii de zahar in noiembrie. Ca urmare, sunt sanse ca salajenii cu situatie materiala precara sa primeasca sprijinul de la UE in luna noiembrie.

In judetul nostru, beneficiaza de ajutoarele alimentare, in cadrul Planului european de ajutoare alimentare in beneficiul persoanelor defavorizate, peste 43.000 de cetateni cu situatie materiala dificila. Cei mai multi din acesti salajeni

Leave a Comment