A ieșit la plimbare cu mașina, deși nu avea permis

Un adolescent de 19 ani pentru care o plimbare cu mașina în calitate de șofer…fără permis nu a reprezentat ceva prea grav, a fost oprit de polițiști înainte să se întâmple o nenorocire.  În noaptea de 20/21 iulie, la ora 00.30, poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliție Crasna s-au sesizat din oficiu, despre faptul că un adolescent de 19 ani, din comuna Cizer, a condus, la data menționată, autoturismul prin localitatea Pria, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul Penal.

Peste 100 de persoane depistate de poliţişti fără permis sau cu permis necorespunzător. Tot atâtea pericole de moarte pe drumurile Sălajului.

Polițiștii cu atribuţii pe linie rutieră au depistat în primul semestru din acest an 120 de persoane care au condus vehiculele fără a deține permis de conducere sau cu . permis necorespunzător categoriei din care face pare vehiculul respectiv.

Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.      De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

 

 

 

 

Alte articole

One Thought to “A ieșit la plimbare cu mașina, deși nu avea permis”

  1. Anonim

    Ce pui mei cauta politia in Pria…si in cizer stau pe ulite sa puna alcooltestu…si in orase mor oameni pe capete…ca politia sa mutat la sat…sau acolo nu sunt pilele celor de la oras…pe care nui pot sanctiona….ce am ajuns….

Leave a Comment