6.622 de lei, cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului plătită în Sălaj

Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Sălaj are în evidenţe 1.746 de beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului, potrivit datelor furnizate de oficialii instituţiei. Cele mai mari indemnizaţii în plată ajung în conturile a nouă sălăjeni, aceştia primind sume cuprinse între 5.001 şi 6.622 de lei.

Sursa citată mai arată că 403 beneficiari obţin indemnizaţii cuprinse între 1.064 şi 5.000 de lei, în timp ce indemnizaţia minimă, în valoare de 1.063 de lei, este încasată de 1.334 de părinţi.

Reamintim că începând cu luna iulie a acestui an, conform unor noi reglementări, limita minimă a acestui beneficiu social a crescut la 85 la sută din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv la 1.063 de lei, faţă de 600 de lei cât a fost anterior. De asemenea, a fost eliminat nivelul maxim al indemnizaţiei, acesta calculându-se în prezent la 85 la sută din veniturile nete realizate. Pe de altă parte, stimulentul de inserţie a fost stabilit la 50 la sută din indemnizaţia minimă, acesta crescând de la de la 500 lei la 531 lei. Persoanele aflate în evidenţe nu au trebuit să depună documente suplimentare, creşterea cuantumului indemnizaţiei lunare făcându-se automat, pe baza documentelor existente la dosar. Primele drepturi majorate s-au achitat în luna august.

Reprezentanţii AJPIS Sălaj susţin că toate aceste modificări au determinat o creştere cu aproape 50 la sută a sumelor plătite beneficiarilor indemnizaţiilor de creştere a copilului. Astfel, dacă în luna iulie 2016 s-au achitat în această direcţie 1,47 milioane de lei, în august s-au plătit 2,2 milioane de lei.

One Thought to “6.622 de lei, cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului plătită în Sălaj”

  1. Tăunu

    Un nou jaf marca PSD, declari fictiv venituri mari, plăteşti 16 % impozit dar primeşti 85 % alocaţie. Bugetul este jefuit cu 69 %. JAF, JAF, JAF ….

Leave a Comment