Jandarmii sălăjeni au aplicat amenzi de peste 50.000 de lei

Jandarmii sălăjeni au executat peste 1.240 de misiuni în primele trei luni ale acestui an. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, cele mai multe, respectiv 921 au fost misiuni de menţinere şi cele de asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, pe timpul manifestărilor sportive, cultural-artistice sau religioase desfăşurate atât în municipiul Zalău cât şi la nivelul întregului judeţ. De asemenea, din totalul misiunilor executate în primele trei luni ale anului, 197 au fost intervenţii pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere, iar 79 au fost acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii.

Tot în perioada menţionată, potrivit sursei citate, jandarmii sălăjeni au intervenit pentru soluţionarea a 44 de sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112. În urma misiunilor executate au fost constatate 42 de infracţiuni, din care 20 au fost depistate independent, iar 22 în cadrul acţiunilor organizate cu efective ale Poliţiei.
Conform datelor furnizate de Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, pe linia constatării faptelor de natură contravenţională au fost aplicate 491 sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 190 au fost avertismente scrise, iar 301 au fost amenzi contravenţionale, valoarea acestora fiind de 53.320 lei. Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate, în special, pentru sãvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de naturã sã tulbure ordinea şi liniştea publicã sau sã provoace indignarea cetãţenilor ori sã lezeze demnitatea şi onoarea acestora, consumul de bãuturi alcoolice în locuri publice, provocarea ori participarea efectivã la scandal, în locuri sau localuri publice, precum şi pentru apelarea, în mod repetat la mila publicului de cãtre persoane apte de muncã sau refuzul de a se legitima la solicitarea organelor de ordine.

 

Leave a Comment