Graţie donaţiilor, Spitalul Judeţean va fi avea două dispozitive de vizualizare a venelor

Aproape 2.000 de lei au fost donaţi în urma concertului caritabil susţinut de corul Vox San al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

„Un leu pentru zâmbetul copilului meu” a fost prima acţiune caritabilă organizată de corul Voz San, demersul având ca scop strângerea de fonduri pentru achiziţionarea unui aparat de vizualizare a venelor. Dispozitivul ce costă aproximativ 5.000 de euro îi va ajuta pe copiii internaţi în Secţia Pediatrie să scape de înţepăturile în plus atunci când li se pune o branulă. El vizualizează venele cu ajutorul luminii infraroşii, astfel că acestea vor apărarea mai închise la culoare decât ţesutul din jur, tocmai pentru că venele absorb mai mult din acest spectru de lumină

După cum ne-a declarat Ramona Marincaş, directorul de îngrijiri al SJU Zalău, spectatorii prezenţi la concert au donat 1.741 de lei, sumă la care se adaugă donaţiile făcute direct în conturile special deschise pentru acest demers. La finalul evenimentului caritabil, dr. Maria Haller a anunţat că va completa suma necesară pentru achiziţia unui astfel de dispozitiv medical şi chiar va sponsoriza Spitalul Judeţean cu un al doilea aparat. “Graţie gestului doamnei doctor, atât Secţia Pediatrie, cât şi Urgenţe Pediatrie vor dispune de un astfel de dispozitiv medical”, a precizat Ramona Marincaş.

Alături de corul Spitalului, pe scenă vor urca în calitate de invitaţi speciali tenorul Sergiu Chirilă, semifinalistul „Românii au talent” 2016, solista Rodica Pop Seling şi Camerata Academica Porolissensis, dirijor prof. dr. Ioan Chezan.

Acţiunea a fost organizată de către Asociaţia pentru Reabilitarea şi Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Asociaţia Sprijin Independent pentru Spitalul Zalău.

A.V.

Leave a Comment