Tot mai multe cazuri de rujeolă în Sălaj

Alte 13 cazuri de rujeolă au fost confirmate în şapte judeţe şi municipiul Bucureşti în perioada 15 – 19 octombrie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Unul dintre acestea a fost confirmat în judeţul Sălaj, iar celelalte, în Dolj (trei), Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu (câte două), Argeş, Buzău şi Teleroman (câte unul). Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.

În aceste condiţii, numărul sălăjenilor diagnosticaţi cu această afecţiune a ajuns la opt. Conform Centrului Naţional, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România raportate până la data de 19 octombrie este 15.408, din care 59 de decese.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Alte articole

Leave a Comment