Spitalul Judeţean nu mai este dezinfectat cu produsele Hexi Pharma

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău a dispus, în cursul zilei de joi, sistarea folosirii dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Deşi Spitalul Judeţean nu a primit încă un ordin de retragere a loturilor de dezinfectanţi Hexi Pharma, managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj, Laurenţiu Barna, a dispus ca respectivele produse să nu mai fie utilizate. Decizia a fost luată ca o măsură de precauţie, dar şi după ce mai mulţi medici din spital i-au cerut acestuia să scoată din uz controversatele produse. „Nu am primit încă nicio comunicare oficială de la Ministerul Sănătăţii, dar am decis ca începând de joi să nu mai folosim dezinfectanţii cu pricina. Este mai bine aşa, decât să riscăm să se întâmple ceva”, ne-a declarat Barna.
Potrivit spuselor sale, unitatea sanitară va cumpăra prin licitaţie alţi dezinfectanţi, până la desemnarea unui câştigător, produsele necesare urmând să fie procurate prin achiziţie directă. „Probele ce au fost luate de la noi au fost conforme, dacă analizele efectuate de ICECHIM spun că produsele nu sunt în regulă, riscăm să avem probleme. Prin urmare, până la clarificarea problemei, vom întrerupe folosirea dezinfectanţilor de la Hexi Pharma”, a mai precizat managerul SJU Zalău. El a adăugat că dezinfectanţii incriminaţi existenţi pe stoc ar acoperi necesarul pentru o lună-o lună jumate.
Cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj are contract cu Hexi Pharma încă din 2008. Pentru anul în curs, valoarea contractului depăşeşte 76.000 de lei şi prevede furnizarea lunară a 602 litri de dezinfectant lichid şi a 62 bucăţi de tablete Hexaclor pentru dezinfecţie.

Alte articole

Leave a Comment