Sediu nou pentru Medicina Legală

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău va investi 1,7 milioane de lei pentru a construi de la zero un nou sediu pentru Serviciul de Medicină Legală (SML).
Contractul încheiat cu constructorul – Comigex Construcţii SRL – are o valoare totală de aproape 1,5 milioane de lei, însă ulterior a fost încheiat un act adiţional, ca urmare unor aspecte apărute pe parcurs. „A trebuit să semnăm un act adiţional cu constructorul, pentru că după începerea lucrărilor au fost identificate diferenţe la volumul de excavaţie, s-a impus devierea unui cablul de alimentare cu energie electrică, precum şi executarea unor lucrări suplimentare”, a explicat Laurenţiu Barna, managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.
Banii necesari realizării acestei investiţii vor fi asiguraţi din fonduri proprii ale spitalului, mai exact din încasările Serviciului. Barna recunoaşte, însă, că instituţia nu dispune, deocamdată, de suma integrală, astfel că lucrările vor fi derulate în funcţie de disponibilităţile financiare. „Contractul multianual cu constructorul a fost semnat în toamna lui 2012, însă lucrările efective au demarat în luna februarie a acestui an. În mod normal, investiţia ar trebui finalizată până în vara anului viitor, dar dacă vom avea bani suficienţi, putem termina execuţia în 2013. În acest moment, dispunem, din venituri proprii, de doar 50 la sută din suma necesară”, a precizat oficialul SJU Zalău.
Contractul amintit prevede extinderea corpului A al spitalului, pe zona verde dintre imobilul în cauză şi corpul C, în apropiera accesului din exterior la Serviciul de Anatomie Patologică. Viitoarea clădire va avea 48 de metri pătraţi şi va fi compusă din demisol, parter şi etaj. „Imobilul va găzdui sediul SML, arhiva spitalului, laboratorul, iar spaţiul de la etaj va permite extinderea farmaciei cu circuit închis a SJU Zalău”, ne-a declarat Laurenţiu Barna.
Serviciul de Medicină Legală funcţionează, de circa 15 ani, în zona centrală a municipiului, pe strada Iuliu Maniu, într-un imobil al Primăriei Zalău. Municipalitatea a concesionat respectivul spaţiu Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, care, la rândul său, l-a dat în contract de comodat către SML.
„Este un spaţiu impropriu”, admite Barna. Acelaşi lucru îl susţine şi Liviu Oroian, medic legist şef al SML. Potrivit spuselor sale, contruirea noului sediu presupune o serie de avantaje: „Vom fi mai aproape de morgă, dar şi de bolnavi. Pacienţii vor putea ajunge mai repede la un specialist. În plus, vom putea dota laboratorul cu aparatură de ultimă generaţie, lucru care ne era imposibil în spaţiul din centru, unde nu există condiţii climaterice”.

Alte articole

One Thought to “Sediu nou pentru Medicina Legală”

  1. Anonim

    „Vom fi mai aproape de morgă??????
    Cine?????

Leave a Comment