Se modernizează Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău ar putea avea, la sfârşitul acestui an, o secţie de pneumologie modernizată şi bine dotată. Cel puţin aşa estimează conducerea administraţiei judeţene, în subordinea căreia se află unitatea medicală. „Dacă există din partea constructorului capacitatea tehnică necesară finalizării întregului volum de lucrări, aferent celor doi ani, până la finele anului în curs, am putea scurta perioada de disconfort atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici şi personalul secţiei. Achiziţia de aparatură pentru această secţie se desfăşoară concomitent cu lucrările de modernizare, aşa încât, la finele anului, am putea avea o secţie modernizată şi bine dotată”, apreciază Tiberiu Marc, preşedintele Consiliul Judeţean Sălaj.
Secţia de Pneumologie a celei mai mari unităţi spitaliceşti, găzduită de o clădire monument istoric ce are o vechime de aproape 100 de ani, se află, în prezent, într-un amplu proces de modernizare. Proiectul aflat în derulare se întinde pe perioada 2015-2016 şi este finanţat din fonduri guvernamentale, respectiv de la Ministerul Sănătăţii şi locale – Consiliul Judeţean Sălaj.
De altfel, în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Sălaj, ce a avut loc în 23 iulie, bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost majorat cu aproximativ şase milioane de lei. Banii provin din bugetul propriu al judeţului şi vor fi utilizaţi, printre altele, pentru achiziţionarea, în premieră, pentru unitatea spitalicească, a unui aparat pentru Investigaţie prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), suma prevăzută pentru acesta fiind de peste 3,5 milioane de lei. “Vrem să oferim pacienţilor din Sălaj posibilitatea de a beneficia de cele mai calificate investigaţii şi de cele mai calificate intervenţii, pentru a-şi recăpăta sănătatea”, a precizat în cadrul şedinţei respective, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
De asemenea, pe lista achiziţiilor mai figurează şi un videobronhoscop pentru secţia de Pneumologie, în valoare de peste 250.000 de lei, infuzomate, precum şi mai multe ecografe, din care unul pentru secţia de Ginecologie, a cărui valoare depăşeşte 280.000 de lei.

Alte articole

Leave a Comment