Satele Sălajului, evitate de medicii tineri. Birocrația și numărul redus de pacienți, principalii vinovați

Deficitul de medici de familie reprezintă încă o problemă nerezolvată în Sălaj. Cele mai mari probleme sunt la sat, mii de oameni așteptând să fie consultați de medici din comunele învecinate. Sunt mai multe comune fără medic de familie, spun autoritățile sanitare sălăjene. Demersuri au fost făcute, s-a luat legătura cu universități de medicină, cu studenți, cu centre medicale, unii primari au fost dispuși să le asigure medicilor locuințe și chiar mașini de serviciu. Degeaba! Medicii tineri nu sunt interesați să profeseze la sat. Contactat, președintele Sindicatului Sanitas Sălaj, Chelement Hodiș, a declarat că și birocrația este cea care îi ține la distanță de medicina de familie pe viitorii medici, un medic de familie fiind obligat să completeze lunar documente peste documente, rapoarte etc, iar asta necesită mult prea mult timp care ar trebui alocat actului medical și nu muncii de birou.

One Thought to “Satele Sălajului, evitate de medicii tineri. Birocrația și numărul redus de pacienți, principalii vinovați”

  1. […] Deficitul de medici de familie reprezintă încă o problemă nerezolvată în Sălaj. Cele mai mari probleme sunt la sat, mii de oameni așteptând să fie consultați de medici din comunele învecinate. Sunt mai multe comune fără medic de familie, spun autoritățile sanitare sălăjene. Demersuri au fost făcute, s-a luat legătura cu universități de medicină, cu studenți, cu centre medicale, unii primari au fost dispuși să le asigure medicilor locuințe și chiar mașini de serviciu. Degeaba! Medicii tineri nu sunt interesați să profeseze la sat. Contactat, președintele Sindicatului Sanitas Sălaj, Chelement… Citeste mai mult […]

Leave a Comment