„Sanitas” cere guvernanților garanții privind aplicarea creșterilor salariale anunțate pentru începutul anului viitor

Consiliul Național al Federației „Sanitas” din România ia act, cu îngrijorare, de declarațiile din ultimele zile, aparținând diferitelor formațiuni politice parlamentare și unor reprezentanți ai Guvernului, cu privire la posibila neaplicare a prevederilor Legii salarizării nr. 153/2017 începând cu 1 ianuarie 2019, se arată într-o informare remisă redacției.
Potrivit sursei amintite, este inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din Sănătate și Asistență socială – precum biologi, farmaciști, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuți, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creșterile salariale legale, în condițiile în care, pe parcursul anului 2018, aceștia au fost deja supuși unor discriminări față de colegii lor – asistenți medicali și medici: „De mai bine de doi ani, Federația Sanitas din România semnalează încontinuu omisiuni importante ale cadrului legislativ care reglementează salarizarea personalului din cele două domenii și face presiuni pentru corectarea lor. În acest context, Federația Sanitas cere guvernanților să-și asume, printr-o declarație publică completă, fără echivoc, ca va acorda creșterile salariale impuse de Legea salarizării, începând cu 1 ianuarie 2019, garantând astfel aplicarea corectă a cadrului legislativ pe care ei înșiși l-au adoptat”.
În finalul comunicatului de presă, Consiliul Național al Federației „Sanitas” anunță că va monitoriza, cu mare atenție, evoluția aplicării creșterilor salariale în domeniu, rezervându-și dreptul de a reacționa, prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție în calitate de organizație sindicală națională reprezentativă, dacă Legea salarizării și celelalte acte normative conexe nu vor fi respectate.

Alte articole

One Thought to “„Sanitas” cere guvernanților garanții privind aplicarea creșterilor salariale anunțate pentru începutul anului viitor”

  1. Anonim

    Dar schimbarea comportamentului cadrelor medicale fata de pacienti cand o va sustine sindicatul ,,Sanitas”. Tot cer mariri de salarii dar comportamentul fata de pacient lasa de dorit la pest 95% dintre ei. Daca nici acuma nu sunt multumiti de venituri atunci … nu-i tine nimeni cu forta in sistem.

Leave a Comment