Sancţiuni aspre pentru farmaciile sălăjene care vor avea preţuri mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătăţii

Potrivit unui act normativ adoptat recent, vor fi sancţionate farmaciile care vor avea preţuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătăţii, sau care vor elibera medicamente fără preţ de producător aprobat de acelaşi minister.

Farmaciile care vor avea preţuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătăţii (MS), sau care vor elibera medicamente fără preţ de producător aprobat de minister, vor fi sancţionate, conform unui act normativ adoptat săptămâna trecută.

Confom MS, Legea farmaciei nr. 266/2008 a fost modificată şi completată printr-o Ordonanţă de Urgenţă, scopul fiind „asigurarea accesului pacienţilor la tratament medicamentos şi la servicii farmaceutice de calitate, care alături de serviciile medicale sunt de o importanţă vitală pentru pacienţi“.

„Inspecţia de autorizare a unităţilor farmaceutice, care până în prezent este realizată de MS, va trece în sarcina Direcţiilor de Sănătate Publică. În acelaşi timp, în vederea asigurării unei supravegheri eficiente şi riguroase a activităţilor desfăşurate în unităţile farmaceutice, actul normativ mai prevede ca inspecţia de supraveghere a activităţii unităţilor farmaceutice va fi exercitată de către personalul împuternicit din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, instituţie cu infrastructură şi capacitate de a exercita această activitate“, se menţionează în comunicatul de presă emis de MS.

De asemenea, vor exista sancţiuni pentru unităţile farmaceutice care nu au autorizaţie de funcţionare emisă de MS, în conformitate cu prevederile legale pentru vânzarea şi eliberarea online a medicamentelor care se eliberează fără prescripţie.

Ministerul va elabora normele de aplicare a ordonanţei în termen de 60 de zile de la data publicării actului normativ în Monitorul Oficial.

Alte articole

Leave a Comment