Sălajul, pe harta neagră a gripei. Primul deces în judeţ

Primul deces din Sălaj cauzat de virusul gripal, din acest an, a fost înregistrat ieri – 29 ianuarie în cazul unui bărbat în vârstă de 57 de ani. Potrivit ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A şi avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale deocamdată necunoscute. La nivel naţional, în cursul zilei de marţi, 29 ianuarie, au mai fost raportate alte cinci decese cauzate de virusul gripal: Prahova  – două cazuri, Bucureşti – două cazuri şi Sibiu – un caz.

Marţi 29 ianuarie, la ora 13,00 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a confirmat opt cazuri noi de gripă în judeţ, valabile în săptămână 21-28 ianuarie,  însă despre decesul, cauzat de virusl gripal nu a precizat nimic. Directorul instituţiei a precizat, la acea oră, că nu sunt înregistrate decese cauzate de gripă în judeţ.

Reprezentanţii CNSCBT ne-au declarat miercuri – 30 ianuarie, că decesul a fost raportat în cursul după- amiezii de marţi, de către şeful DSP Cluj, dr. Moisescu. Din câte se pare, pacientul sălăjean era internat într-o unitate spitalicească din Cluj, acolo unde a şi survenit decesul.  

Alte articole

Leave a Comment