Sălăjenii se pot testa gratuit pentru depistarea astmului

Sălăjenii pot beneficia, începând de luni,13 mai, şi până la sfârşitul anului, de testări gratuite pentru depistarea astmului.

Doritorii se pot testa gratuit la cele patru cabinete din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, pe baza unei programări telefonice prealabile.
“Testul se numeşte spirometrie, iar rezultatele sunt date pe loc. Anul trecut, s-au derulat două altfel de campanii. Zilnic, 15-20 de pacienţi au trecut pragul cabinetelor pentru a beneficia de testarea gratuită. Un astfel de test costă, în mod normal, între 15 şi 20 de lei”, a explicat Gabriel Găvriluţ, medic pneumolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.
Campania, intitulată “Astmul poate fi controlat!” şi care se desfăşoară în 150 de spitale şi policlinici de specialitate, din 40 de judeţe ale ţării, este organizată de Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul a două companii farmaceutice. Acţiunea se desfăşoară până la finalul anului, iar lista completa a unităţilor participante şi a datelor de contact este disponibilă pe siteul www.invingeastmul.ro.Testările se fac pe baza unei programări telefonice prealabile.

Alte articole

Leave a Comment