S-a raționalizat Paracetamolul

Criza la nivel mondial a unuia dintre cele mai banale medicamente folosite în combaterea  răcelii și gripei, Paracetamol, a generat o măsură drastică luată și în țara noastră, zilele trecute. Președintele Colegiului Farmaciștilor din România, Dumitru Lupuleasa, a anunțat raționalizarea Paracetamolului, în urma unei discuții cu farmaciștii: „Deși este fără prescripție medicală, am stabilit cu colegii farmaciști să nu elibereze mai mult de un flacon, două flacoane/cutii maximum, astfel încât să reușim să asigurăm pentru populație cantitatea de Paracetamol. O raționalizare, astfel încât să ajungă la cât mai multă lume, mai ales pentru cei care au nevoie de el”, a declarat Lupuleasa.

”Pe de altă parte, vreau să anunț că am discutat cu o serie întreagă de producători din România, care fac în momentul de față Paracetamol, și au materie primă, au în stoc produs finit, însă nu în cantități foarte mari. Dacă se vor încerca plafonări ale prețurilor, s-ar putea ca criza în loc să se rezolve să devină și mai mare. De asemenea, există și alte produse care conțin pe lângă Paracetamol și alte produse care mai au și alte substanțe extrem de utile pentru această perioadă. După o discuție cu farmaciștii, pacienții pot pleca cu un produs care să aibă și 500 mg de Paracetamol, pe formularea respectivă”, a mai spus președintele Colegiului Farmaciștilor, Dumitru Lupuleasa. Paracetamolul se găsește tot mai greu în farmacii, deoarece ce oamenii au înțeles că acesta este recomandat în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus și au cumpărat cantități mari. În aproape toate țările lumii, Paracetamolul a fost cel mai cumpărat medicament în ultimele săptămâni, țări precum Franța, Italia, Spania, Germania, Marea Britanie sau Statele Unite, confruntându-se cu o adevărată criză în ceea ce privește acest medicament.

ATENȚIE!

NU luați medicamente fără consultarea medicului dumneavoastră. Citiți cu atenție prospectele, reacțiile adverse și contraindicațiile și nu depășiți sub nicio formă doza maxim admisă trecută în prospect sau cea prescrisă de medicul dumneavoastră de familie! 

Alte articole

Leave a Comment