„RiskAlert”, aplicația concepută de două sălăjence, disponibilă și pentru pacienții ucraineni

Oficialii Alianței Naționale pentru Boli Rare din România, entitate coordonată de sălăjeanca Dorica Dan, au anunțat că aplicația „RiskAlert” va răspunde și pentru a sprijini pacienții ucraineni cu boli rare astfel încât să ajungă la serviciile de care au nevoie.

„Am pornit de la premisa că războiul este și trebuie să rămână o boală rară. Ca atare, am definit în platformă un nou centru de expertiză prin care medici voluntari oferă consultații medicale refugiaților care au nevoie de ele”, este mesajul postat pe riskalert.ro, platforma pe care pacienții cu boli rare pot găsi sprijin. Dorica Dan, președinta Alianței Naționale pentru Boli Rare, și Ramona Marincaș, directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Zalău, sunt sălăjencele care au venit cu ideea înființării „RiskAlert”, o aplicație mobilă destinată sprijinirii pacienților cu boli rare. Aplicația a fost lansată de Școala Informală de IT și este finanțată de o instituție bancară.  Proiectul este deja funcțional, aplicația fiind utilizată în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Zalău, la un spital din București și în centrele de expertiză pentru pacienții cu boli rare din țara noastră. Aplicația urmează să fie utilizată și în alte unități medicale din țară, potrivit coordonatorilor de proiect. „Aplicația RiskAlert este un fel de dispecerat pentru anunțarea urgențelor medicale la pacienții cu boli rare, un program pilot pentru unitățile de primiri urgențe și pentru centrele de expertiză în domeniul bolilor rare. Pacienții cu boli rare vor putea crea alerte pentru a anunța că urmează să vină în serviciile de urgență și pentru a face cunoscute personalului medical problemele pe care ar putea să le întâmpine. La majoritatea bolilor rare există probleme legate de anestezie, dificultăți referitoare la anumite medicamente care nu ar trebui folosite și care le pun viața în pericol”, ne-a declarat Dorica Dan, președinta Alianței Naționale pentru Boli Rare din România.

 

One Thought to “„RiskAlert”, aplicația concepută de două sălăjence, disponibilă și pentru pacienții ucraineni”

  1. […] Oficialii Alianței Naționale pentru Boli Rare din România, entitate coordonată de sălăjeanca Dorica Dan, au anunțat că aplicația „RiskAlert” va răspunde și pentru a sprijini pacienții ucraineni cu boli rare astfel încât să ajungă la serviciile de care au nevoie. „Am pornit de la premisa că războiul este și trebuie să rămână o boală rară. Ca atare, am definit în platformă un nou centru de expertiză prin care medici voluntari oferă consultații medicale refugiaților care au nevoie de ele”, este mesajul postat pe riskalert.ro,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment