Postul Adormirii Maicii Domnului a început, iar numeroși credincioși sălăjeni aleg să consume în această perioadă doar produse specifice postului. Printre cele mai populare se numără pasta vegetală, margarina, halvaua, sucurile de tip ceai și laptele de soia, în general produse care, pentru cei mai mulți, par sănătoase, însă în realitate sunt bogate în aditivi alimentari.
Pâinea poate avea până la opt E-uri, pasta vegetală până la 13, iar margarina aproximativ șase, potrivit datelor furnizate de InfoCons. Halvaua conține ceva mai puțini aditivi, cu un total de trei E-uri. Laptele de soia poate conține până la cinci E-uri, iar sucurile de tip ceai până la opt. O gustare de post formată din pâine, pastă vegetală, margarină, halva, lapte de soia sau suc tip ceai poate ajunge până la un total de 56 de E-uri, potrivit sursei.
În ceea ce privește conținutul de sare, astfel de produse pot conține până la 9,2 grame, depășind cu circa 84,2% limita zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, care este de cinci grame.
De asemenea, și zahărul se regăsește în cantități ridicate. Pâinea, pasta vegetală, laptele de soia, tofu și sucul tip ceai pot conține până la 37,7 grame de zahăr, ceea ce presupune o cantitate cu peste 50% mai mult decât cea zilnică recomandată specialiști.