Prefectura liniștește populația și infirmă zvonurile: NU avem cazuri de Coronavirus în județ!

Prefectura Sălaj a anunțat, marți la ora 16, că nu sunt cazuri confirmate de coronavirus în județul Sălaj. De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină. 20 persoane se află în acest moment sub monitorizare la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Lista zonelor cu transmitere comunitara extinsa COVID-19, potrivit Centrului Național de supraveghere și control al bolilor transmisibile: China continentală, Italia – Provincia Lombardia, Regiunea Veneto, localități din Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini,Castelgerundo, San Fiorano. Persoanele care vin din China continentală- Provincia Hubei (inclusiv orașul Wuhan), orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo, Taizhou din Provincia Zhejiang sau din una dintre cele 12 localități din Italia intră în carantină timp de 14 zile, în spații special destinate acestui scop, imediat după revenirea în România. Persoanele din alte provincii/orașe din China continentală și din alte localități din Provincia Lombardia si Regiunea Veneto intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat dupa revenirea în România. Autoritățile județene monitorizează turiștii care ajung din zone cu risc de infecție cu coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare.
În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au fost stabilite locuri corespunzătoare pentru carantinizare, cu un număr total de 81 de locuri. De asemenea, la nivelul județului Sălaj vor exista două centre de triere (asigurarea circuitelor separate de restul spitalului, personal nominalizat) – Spitalul Județean de Urgență Sălaj, intrarea UPU Pediatrie, Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei. “Instituțiile statului au obligația de a gestiona aceste situații, dar vă rog și pe dumneavoastră, reprezentanții presei, să ne ajutați pentru a putea transmite informații credibile populației. Nu ne dorim să generăm o stare de panică, de aceea trebuie să existe o comunicare corectă și coerentă. Noi, la nivel instituțional, am luat toate măsurile care se impun, coordonarea și relaționarea între Instituția Prefectului și structurile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență funcționează corespunzător și suntem pregătiți pentru astfel de situații”, a spus, ieri, Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj. Ascunderea datelor sau refuzul suspecților de a se prezenta la centrele de triere sau de a respecta indicațiile medicilor, intră sub incidența articolului 352 Cod Penal – Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă. La nivelul spitalelor s-au asigurat stocuri de medicamente, materiale sanitare, biocide și echipamente de protecție. În cadrul DSP Sălaj funcționează o linie de permanență, prin apelarea numărului de telefon- 0260.662.550

 

 

 

Alte articole

7 Thoughts to “Prefectura liniștește populația și infirmă zvonurile: NU avem cazuri de Coronavirus în județ!”

 1. Anonim

  Și delegația de la tenaris revenita din Italia?

 2. Anonim

  Dlor Werner si Orban alaturi de ciuma cacanie/bruna , grabiti-va cu „anticipatele” , prioritatea prioritatilor prioritare , caci dupa ce coronavirusul va ataca Romania va fi prea tarziu , caci primii loviti de aceasta maladie grava vor fi ciumatii cacanii , caci ei sunt deja atinsi de o boala infectioasa si epidemica foarte grava ( ciuma -cf. Dex) !!!

  1. Anonim

   Sper sa te atace virusul pe tine am scapa de un psihopat si de un CIUMAT ROSU cu zero neuroni functionali.

 3. Anonim

  Cine mai are incredere in vreo institutie ?

 4. Anonim

  12:30 cu dedicatie din partea tuturor ciumelor:Dlor/dnelor Ciolacu si Dancila ,Werner si Orban ,Barna si Ciolos , alaturi de ciuma rosie/neobolsevica ;cacanie/bruna ;rosie-albastra , grabiti-va cu “anticipatele/neanticipatele” , prioritatea prioritatilor prioritare , caci dupa ce coronavirusul si ciumetii ca noi vor ataca Romania va fi prea tarziu , caci primii loviti de aceasta maladie grava vor fi ciumatii rosii-neobolsevici ,cacanii si ciumatii ros-albastru , caci ei sunt deja atinsi de o boala infectioasa si epidemica foarte grava ( ciuma -cf. Dex de orice culoare) !!!Hahaha !

 5. Anonim

  Dl politruk Werner , in calitate de sef a tot/toate cele ce misca in aceasta asa zisa tara (de fapt o colonie straina) poate actiona ferm in doua directii de lupta eficienta cu coronavirusul ;
  1. Sa inchida urgent toata tara , nu doar pe zone (metoda total ineficienta) , sa nu poata intra nici un fel de virus !
  2) Sa foloseasca scutul de la Deveselu , precum si armamentul SH (avioane , rachete , tunuri ,tancuri etc) achizitionat cu multi bani, 2 % din PIB , alocati la ordinul lui si recomandarea „marelui licurici” , pentru a apara tarisoara ,macar de acest periculos virus . Fiti siguri ca de atacurile unor dusmani externi nu ne apara nimeni/nimic !! Daca ne vom baza pe sectorul sanitar la care s-au alocat fonduri doar cu tzaraita , se poate aplica doar indemnul lui Dante Alighieri „Lasati orice speranta , voi cei ce intrati aici ” ??!!

 6. Anonim

  19 11 esti un jegos de pesedist care încă nu si a lins rănile după europarlamentare si prezidențiale.Zero neuroni la biblică ta ,cămașă de forță și internare intr un spital de psihiatrie ,e singura soluție pentru tine.Ratatule si retardatule mintal !

Leave a Comment