Pfizer a redus la jumătate livrările de vaccinuri către România şi alte state europene

Grupul farmaceutic american Pfizer a redus la jumătate, volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra săptămâna aceasta unor state membre ale Uniunii Europene, au declarat, joi, mai mulţi oficiali guvernamentali. România a primit doar 50 la sută din volumul programat pentru săptămâna aceasta, cealaltă jumătate urmând să fie alocată gradual până la finalul lui martie, iar livrările vor reveni la normal începând de săptămâna viitoare, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Situaţia este similară în Polonia, ţară care luni a primit doar 176.000 de doze, adică aproape jumătate din ceea ce aşteptau autorităţile de la Varşovia. Pfizer şi partenerul german BioNTech nu au dorit să comenteze situaţia, reluând comunicatul transmis săptămâna trecută, în care anunţau o reducere a livrărilor pe măsură ce extind producţia în Europa. În condiţiile în care guvernele din Europa încă nu şi-au revenit de pe urma anunţului privind reducerea surprinzătoare a livrărilor, oficialii subliniază că aceste reduceri le subminează eforturile de a-şi vaccina cetăţenii şi a combate o pandemie care a provocat decesul a peste două milioane de persoane.

2 Thoughts to “Pfizer a redus la jumătate livrările de vaccinuri către România şi alte state europene”

  1. Anonim

    O sa ajungem sa ne vaccinam la vara…Mai se si posteaza poze sfidatoare cu ministri,prefecti si primari la vaccinare. De parca ar interesa pe cineva sau fac vreun act de eroism.

  2. Anonim

    Oricum cea mai mare parte din cetateni nu cred ca exista acest virus…iar o alta parte au frica ca vor fii cipuitii,profesorii peste 50 % refuza…,deci la urma o sa ajunga la toata lumea…ba din contra o sa ramana si pe stoc….exact ca si mastiile….la inceput se facea comanda in farmacii la 8 ron bucata,iar acuma la catena(exemplu)se da gratis…
    Doar ca acuma e acel val ,nu cumva sa pierdem trenu…dar vine urmatoru…

Leave a Comment