Peste 90 de milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului sanitar din Sălaj

Consiliul Județean Sălaj a anunțat implementarea unor programe cu scopul dezvoltării și extinderii serviciilor medicale din județ, vizat fiind în special Spitalul Județean de Urgență din Zalău.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, „o atenţie specială am acordat-o domeniului sanitar și gestionării optime a situaţiei pandemice. Sănătatea sălăjenilor și dezvoltarea unui sistem de sănătate solid și eficient rămân priorități ale administrației județene. Avem, astăzi, în implementare, proiecte în valoare de peste 90 milioane de lei, mai mult de jumătate din sumă fiind atrasă prin programe europene.”  Prin Programul Operațional Regional (POR 2014-2020) este vizată extinderea, modernizarea și dotarea UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență din Zalău, valoarea investițiilor cuprinse în proiect fiind de 15,35 milioane de lei. De asemenea, vizată este și dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul unității medicale, valoarea proiectului fiind de 1,66 milioane de lei. Prin Programul Operațional Infrastructură Mare se urmărește dotarea spitalelor din județul Sălaj cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19, echipamente în valoare de peste 20 de milioane de lei. În cadrul procedurii de achiziție pentru echipamente medicale au fost semnate 14 contracte de furnizare, dintr-un total de 17. Având în vedere că trei loturi pentru achiziție echipamente au fost anulate, a fost reluată procedura de achiziție. În cadrul procedurii de achiziție pentru materiale de protecție au fost semnate 13 contracte, două loturi se află în contestație, iar trei loturi au fost reluate.

Investiții din bugetul propriu

Potrivit datelor oficiale, din bugetul Consiliului Județean Sălaj sunt prevăzute amenajarea parcării și a spațiului de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență Zalău, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate, reabilitarea, modernizarea și extinderea pe verticală a Secției de recuperare, dar și extinderea, modernizarea, consolidarea și dotarea Blocului operator din cadrul celei mai mari unități spitalicești din județ.

Leave a Comment