Peste 11.000 de doze de vaccin antigripal au fost alocate Sălajului

Peste 11.000 de doze de vaccin antigripal sunt aşteptate să ajungă în judeţul Sălaj în perioada următoare, au anunţat oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. Potrivit sursei citate, nu se cunoaşte cu exactitate când vor fi livrate, însă oficialii Ministerului Sănătiţii au dat asigurări că aprovizionarea cu vaccin nu va fi realizată cu întârziere. Cantitatea amintită va fi suficientă pentru imunizarea a peste trei sferturi dintre persoanele care se încadrează în grupele de risc.

În acest sens, a fost încheiat un acord-cadru pentru achiziția dozelor pentru o perioadă de doi ani, livrarea urmând să fie făcută de către furnizor direct în teritoriu, la direcțiile de sănătate publică. Primele judeţe care vaccinul antigripal a ajuns deja sunt Constanţa (91.170 doze), București (36.630 doze), Ilfov (6.520 doze), Călărași (20.207 doze), Giurgiu (5.215 doze), Teleorman(17.780 doze), Buzău ( 23.487 doze), Prahova (43.465 doze), urmând ca în cel mai scurt timp procesul de distribuire a vaccinului să fie finalizat la nivel național. Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă.
Judeţului Sălaj i-au fost distribuite, la finele lunii octombrie, 162 de doze de antigripal, destinate exclusiv pacienţilor cu boli cronice spitalizaţi în unităţile medicale, în scopul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale datorate contactării infecţiei prin gripă, pacienţilor cu afecţiuni cronice din spitalele-secţiile de boli cronice, personalului medico-sanitar din secţiile de ATI şi neonatologie, personalului medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanţă şi face parte din echipajele de intervenţie de pe ambulanţe.

Alte articole

Leave a Comment