Pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău – 16 aparate de ventilație mecanică

Contractele de furnizare a 16 aparate de ventilație mecanică, un număr de echipamente ce suplimentează cu peste sută la sută capacitatea de răspuns a Spitalului Județean de Urgență din (SJU) Zalău în contextul în care va prelua și trata potențialele cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost semnate în cursul săptămânii trecute.  Cele 16 aparate de ventilație mecanică vor asigura suportul necesar pacienților unității de primiri urgențe (trei aparate, din care unul portabil), secției de anestezie și terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean ( șapte aparate care se adaugă astfel, celor 11 existente) și modulului special de anestezie și terapie intensivă creat în cadrul secției de boli infecțioase a unității spitalicești (6 aparate), au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Sălaj, în subordinea căruia se află cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Conform sursei citate, valoarea totală a acestora depășește 1,1 milioane lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul județului, demersul alăturându-se celorlalte intervenții realizate de către autoritatea județeană în acest sens, respectiv operaționalizare punct de triaj avansat pentru pacienții unității de primiri urgențe a Spitalului Județean, creare și dotare cu echipamente și mobilier medical modul special ATI în cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean în vederea operaționalizarii acestuia și astfel, optimizarea răspunsului unității spitalicești pentru pacienți în actualul context.

Alte articole

3 Thoughts to “Pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău – 16 aparate de ventilație mecanică”

 1. Anonim

  Sa scrieti un articol cind vin aparatele s ar putea sa asteptati pina la iarna

 2. Cityzen Kane

  Un articol de propaganda. Avand in vedere contextul global creat de covid19 nu cred ca aceste aparate vor fi livrate in viitorul apropiat cererea pe piata fiind mult prea mare si mai mult decat atat ce reprezinta romania pe scara mondiala ? Va spun eu 0 barat !

  Sper sa ma insel !

 3. Anonim

  Noi ne bucurăm de 16 aparate, atâta vreme cât în alte țări vin materialele necesare pentru această perioadă cu avioane, doar 10 avioane de materiale a primit Ungaria într-o zi, dar înainte s-a aprovizionat cu alte zeci de avioane!! Este trist că la noi doar se povestește,fapte puține, vă chiar încearcă să ne și mințească!!
  Să nu uităm noi de spiritului civic, astfel sperăm să avem agrijă de noi și de cei din jurul nostru!!

Leave a Comment