Pe ultima sută de metri, CAS Sălaj a rezolvat problema medicilor de familie

Problema expirării contractului-cadru dintre medicii de familie şi Casa de Asigurări de Sănătate le-a dat bătăi de cap celor dintâi, după ce s-au trezit că nu au fost chemaţi pentru semnarea unui act-adiţional. În lipsa unui document oficial care să reglementeze condiţiile acordării asistenţei medicale, medicii de familie din judeţ se întrebau debusolaţi despre modul în care îşi vor derula activitatea începând cu prima zi a lunii aprilie. Unii dintre ei au anunţat că până la remedierea situaţiei, nu vor mai elibera bilete de trimitere ori reţete compensate. „Nefiind în relaţii contractuale cu Casa, nu putem elibera documente. Riscăm să ne fie imputate”, ne-a declarat medicul de familie Olimpia Moigrădean.
Incertitudinea s-a risipit după ce oficialii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj a transmis medicilor din judeţ o informare prin care li se aduce la cunoştinţă că instituţia va încheia acte adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2015, pentru perioada aprilie-iunie 2016, „pentru continuarea asigurării asistenţei medicale, cu condiţia îndeplinirii de către furnizori a condiţiilor de contractare”. „Din punct de vedere informatic, contractele medicilor cu Casa sunt prelungite. Pot lucra liniştiţi”, a precizat Olga Stana, preşedintele CAS Sălaj.
Contactat, Dan Medve, preşedintele Asociaţiei Medicina Familiei Sălaj, susţine că această confuzie putea fi evitată dacă factorii responsabili nu ar fi lăsat pe ultima sută de metri: „Medicii de familie au reacţionat după ce au fost puşi în situaţia ca în 30 martie să nu li se comunice nimic oficial despre modul în care îşi vor derula activitatea de la 1 aprilie, când expira contractul-cadru. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciotată. Este adevărat că, în cele din urmă, problema a fost rezolvată, dar ar fi fost bine ca informarea ce ne-a fost trimisă să fi fost ştampilată şi semnată de către reprezentantul Casei”.

Leave a Comment