O mână întinsă Spitalului Judeţean Zalău: Oamenii generoşi au donat patru aparate de aerosoli pentru Secţia Pediatrie

În urma apelului făcut pe Facebook, în luna mai a acestui an, de către o mamă din judeţ, spitalizată, la vremea aceea, împreună cu fiica ei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, mai multe persoane au decis să facă donaţii pentru achiziţia de noi aparate de aerosoli.

“Am rugămintea şi speranţa ca cineva care are aparat de aerosoli funcţional, pe care nu îl mai foloseşte… să îl doneze Sectiei Pediatrie din Spitalul Judetean Zalău. Suntem internate aici cu fetiţa, de cateva zile. Este un singur aparat pe secţie, merge destul de greu (minim 30 de minute, 40, la un copilaş) şi sunt destui cu probleme pulmonare. Durează mult să facem tratamentul, un tratament care trebuie făcut la ore exacte. Dacă cumva puteţi, ar fi un real ajutor pentru toti bolnăviorii. Masca e individuală pentru fiecare puiuț, dar bietul aparat cred că nu mai are mult şi cedează… Mulţumim!”, scria atunci Simona Rus.

Graţie implicării ei, a Asociaţiei „Împreună-i vom face fericiţi” şi cu sprijinul firmei Digi Medical Tehnic, patru nebulizatoare noi, în valoare de peste 3.000 de lei, au fost donate marţi, 2 octombrie, secţiei Pediatrie a SJU Zalău.

„Sănătatea este una dintre cele mai de preţ valori, iar generozitatea se încadrează şi ea în aceeaşi listă de valori privilegiată. Au demonstrat acest lucru grupul de mămici organizate în Asociaţia “Împreună-i vom face fericiţi”, în colaborare cu Digi Medical Tehnic, care au donat patru bucăţi de nebulizatoare pentru copiii internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău”, ne-a declarat managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, dr. Liliana Neaga.

Aceasta a subliniat importanţa terapiei cu aerosoli în tratarea infecţiilor căilor respiratorii superioare, mai ales în cazul copiilor mici şi al preşcolarilor. „Aerosolii sunt deseori folosiţi în afecţiunile care se manifestă prin tuse, respiraţie dificilă sau rinoree, însănătoşirea pacientului survenind mai repede decât în cazul administrării clasice de medicamente. Aerosolii ajută copilul prin fluidizarea mucusului din plămâni, făcând posibilă eliminarea acestuia prin tuse şi suflarea nasului şi totodată relaxează muşchii căilor respiratorii, astfel încât să intre o cantitate mai mare de aer în plămâni. Terapia cu aerosoli are o eficienţă crescută şi efecte secundare minime faţă de un tratament medicamentos clasic, putând fi folosită atât la sugari, cât şi la adulţi, întrucât nebulizatorul este accesorizat cu măşti inhalatorii separate copil/adult sau cu un ajutaj (un capăt bucal care se introduce în gură sau nazal, atunci când se tratează sinuzitele)”, a precizat dr. Neaga.

Oficialul a ţinut să mulţumească tuturor celor care au stat în spatele actului de generozitate, subliniind că în acest fel „vom reuși să ne atingem obiectivele propuse în îngrijirea micuților noștri pacienți. Trăim mereu cu certitudinea că doar uniți putem face lumea mai bună și, în cazul nostru, mai sănătoasă”.

Alte articole

5 Thoughts to “O mână întinsă Spitalului Judeţean Zalău: Oamenii generoşi au donat patru aparate de aerosoli pentru Secţia Pediatrie”

 1. Anonim

  Bravo acestor oameni cu suflet si felicitari din inima voua, ca scrieti si despre astfel.de fapte! Oare cate aparate si cate lucruri necesare copiilor bolnavi se puteau cumpara cu 50 de milioane de euro, bani pe csre statul este pe csle sa ii cheltuie la referendum? Ar trebui cs fiecsre dintre noi sa isi puna aceasta intrebare inainte de merge la un vot inutil si discretionar care ne dezbina si ne face sa ne uram aproapele! Inca o data felicitari tuturor pentru acest gest minunat…

 2. primarul ionel ciunt

  primaria zalau se angajeaza pe viitor ca in loc de artificii de zilele orasului sa cumpere si ei 5 aparate de acest fel la spital. este o gluma, dar ar fi bine sa se sesizez si dl ciount sa nu mai dea banii pe prostii, de copii si spitale ne doare cel mai tare! bravo pt doamnele de la impreuna iivom face fericiti cei care puteti treceti prin dumbrava si lasati o donatie la magazin . merita din plin

 3. Primarie "mereu" pe langa probleme zalauanilor

  Au clamat sus si tare ca scolie nu au nevoie sa ceara bani de la pariniti (pe buna dreptate, atata timp cat invatamantul e gratuit). Le-a picat insa fata, celor din Primarie (cu salarii de peste 2000 eur/luna) cand s-au trezit cu bugetele de la scoli si au vazut ca scolile n-au bani deloc. Bine ca pot da bani la biserici, cu nemiluita.

 4. Anonim

  Noroc cu oamenii „de rand” care se mai implica… din partea autoritatilor sau a firmelor private,( care umbla doar dupa imbogatire si nu dau doi bani pe societate), putem crapa toti… oare cum ar fi daca ar ajunge oficialii sa „frece” paturile spitalelor, ei sau copiii lor… ? asa s-ar gandi de doua ori inainte sa arunce milioane de euro pe referendumuri … ?

 5. Anonim

  lasa ca aruncam 43 de milioane de euro pe un referendum de rahat, made PSD si BOR !! politicienii si preotii, cancerul societatii romanesti ! dar suntem mandri de noi, suntem prosti si bolnavi, dar CREDINCIOSI !!!
  la ce sa investim in invatamant si sanitate, caca avem biserici pline de preoti ! cate 2-3-4 popii intr-o bierica !! maine nu mai incapem de popii in biserica, om sta acasa si vine cate unpopa la fiecare acasa, un popa si un politician !

Leave a Comment