Măsuri “coronavirus”: 51 de sălăjeni, monitorizați de DSP

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj reunit miercuri la Zalău, sub coordonarea prefectului județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a stabilit o serie de măsuri suplimentare privind gestionarea situației intervenite în contextul răspândirii noului tip de coronavirus – 2019-nCoV.
Potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj, acestea sunt: procedura comună privind abordarea pacientului suspect de infectare/contact cu coronavirus – 2019-nCoV; procedura de comunicare în cadrul grupului de lucru coronavirus Sălaj, format din membrii ai CJSU Sălaj cu responsabilități și atribuții directe privind gestionarea situației cu privire la evoluția noului coronavirus în județ (prefectul judetului Sălaj, directorul executiv DSP Sălaj, prim adjunct ISU Sălaj, inspector șef Inspectoratul de Poliție Judetean Sălaj, manager general- Serviciul de Ambulanță Județean Sălaj), în scopul stabilirii măsurilor și acțiunuilor imediate, care se impun în funcție de evoluția infecției; comunicarea agenților economici din județul Sălaj, care au relații contractuale cu firme aflate pe teritoriul țărilor declarate cu transmitere comunitară extinsă a coronaviruslui 2019-nCoV- o adresă cu recomandări în vederea limitării delegațiilor și a unei corecte gestionări a eventualelor situații de urgență generate de posibile îmbolnăviri cu coronavirus; modul de alocare a resurselor umane și a materialelor se va face conform OUG nr. 11/2020, la solicitarea DSP Sălaj. La nivel local, activitatea de izolare/ autoizolare la domiciliu se va realiza cu ajutorul Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Coordonarea activității se realizează unitar de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj. Prefectura Sălaj a anunțat, joi, că 20 persoane din județ se află sub monitorizare la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Totalul persoanelor monitorizate este de 51, acestea fiind declarate asimptomatice. Instituțiile implicate în monitorizarea  fluxului de turiști (Spitale – cele 2 puncte de triaj , specialiștii SAJ, ISU ) – nu au raportat evenimente deosebite. S-a emis, totodată ordinul 313/26.2020 care prevede: persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de COVID-19 altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă se vor autoizola la domiciliu 14 zile,timp în care vor fi monitorizate de DSP și prin intermediul medicului de familie. Măsură se aplică și membrilor de familie care locuiesc la același domiciliu (vezi lista mai jos).

Prefectura Sălaj face un apel către cei care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă să respecte măsurile impuse. În România, joi, a fost confirmat primul caz de coronavirus, la un pacient din județul Gorj. Bărbatul este în stare medicală bună și se află în carantină. În Sălaj, joi, nu fusese confirmat niciun caz de coronavirus.

Lista zonelor cu transmitere comunitara extinsa si a altor zone afectate de COVID-19_Actualizare 26.02.2020

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Măsuri “coronavirus”: 51 de sălăjeni, monitorizați de DSP”

  1. Anonim

    Sunteti mai rau decat Graiul Sj la capitolul cenzura ,Pacat!

  2. Anonim

    Cine i monitorizeaza de la dsp ? Ca toti is in concediu prelungit ,12 luni pe an.Alo ,dle prefect! Faceti curătenie la DSP si nu numai.

  3. Anonim

    Multi din Zalău au fost la veneția la carnaval. Vedeți si pe acele persoane. Sunt poze pe facebook.

Leave a Comment