Mai mulți sălăjeni au donat sânge de peste o sută de ori

Ziua mondială a donatorului de sânge a fost marcată astăzi și la Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj. Donatorii au fost așteptați într-o atmosferă de sărbătoare, donarea fiind urmată mici surprize dulci.

„În fiecare an, la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua mondială a donatorului de sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra cerințelor condițiilor de siguranță în donarea sângelui și a donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți, fără a aștepta o recompensă în schimb. Cu toate că scopul acestui lucru este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni să doneze, obiectivul zilei nu este neapărat de atragere a unui număr mare de donatori în acea zi, cât de ai sărbători pe cei care donează sânge în mod voluntar, fără vreo recompensă, decât aceea că au ajutat la salvarea a milioane de vieți”, este mesajul instituției sălăjene.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj, dr. Cristina Ilieș, ne-a declarat că sunt sălăjeni care, de-a lungul timpului, au donat sânge de peste 100 de ori. „Sunt oameni simpli, binevoitori, oameni care au înțeles că pot salva vieți, că gestul lor de a dona sânge este extrem de important pentru alți oameni aflați în mare suferință. Acestor oameni trebuie să le mulțumim, trebuie să le fim recunoscători”, a adăugat dr. Cristina Ilieș. Statistic vorbind, Sălajul a ajuns pe primul loc în țară la numărul de donatori la mia de locuitori, iar sângele recoltat aici ajunge în spitalele sălăjene, dar și la marile spitale din întreaga țară. „Ne bucurăm că avem donatori. Am trecut prin perioade dificile în perioada restricțiilor sanitare, atunci a fost o reținere, iar donatorii erau puțini sau lipseau. Acum stăm mult mai bine și asta ne bucură”, a încheiat dr. Cristina Ilieș.

2 Thoughts to “Mai mulți sălăjeni au donat sânge de peste o sută de ori”

  1. […] Ziua mondială a donatorului de sânge a fost marcată astăzi și la Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj. Donatorii au fost așteptați într-o atmosferă de sărbătoare, donarea fiind urmată mici surprize dulci. „În fiecare an, la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua mondială a donatorului de sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra cerințelor condițiilor de siguranță în donarea sângelui și a donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți, fără a aștepta o recompensă în schimb. Cu toate că scopul acestui… Citeste mai mult […]

  2. […] Ziua mondială a donatorului de sânge a fost marcată astăzi și la Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj. Donatorii au fost așteptați într-o atmosferă de sărbătoare, donarea fiind urmată mici surprize dulci. „În fiecare an, la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua mondială a donatorului de sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra cerințelor condițiilor de siguranță în donarea sângelui și a donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți, fără a aștepta o recompensă în schimb.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment