În Sălaj mor tot mai mulți copii

Din păcate, rata mortalității infantile a crescut mult anul trecut în Sălaj. Un raport al Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că în anul 2022, în județ, mortalitatea infantilă a înregistrat o creștere cu peste 50 la sută faţă de anul 2021.

În general, mortalitatea infantilă din județ este sub media pe ţară cu excepția anilor 2017 și 2022, dar se menţine ridicată comparativ cu cea înregistrată în ţările Uniunii Europene şi celelalte state est-europene. Principalele cauze ale mortalităţii infantile în anul 2022 sunt date de afecțiunile aparatului respirator cu 46 la sută, malformațiile congenitale cu 30 la sută și afecțiunile perinatale cu 15 la sută din totalul deceselor. Situația privind vârsta de deces în anul 2022 s-a prezentat astfel: trei decese au survenit în primele șase zile de la naștere și patru decese la peste 27 de zile de la naștere.

2 Thoughts to “În Sălaj mor tot mai mulți copii”

  1. […] Din păcate, rata mortalității infantile a crescut mult anul trecut în Sălaj. Un raport al Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că în anul 2022, în județ, mortalitatea infantilă a înregistrat o creștere cu peste 50 la sută faţă de anul 2021. În general, mortalitatea infantilă din județ este sub media pe ţară cu excepția anilor 2017 și 2022, dar se menţine ridicată comparativ cu cea înregistrată în ţările Uniunii Europene şi celelalte state est-europene. Principalele cauze ale mortalităţii infantile în anul 2022 sunt date de afecțiunile aparatului respirator cu… Citeste mai mult […]

    1. Violeta

      Bucuria statului !!! Ptr ca nu trebuie sa plătească atâtea alocații și indemnizații de creștere a copilului !!!

Leave a Comment