Guvernul Ungariei a donat medicamente și materiale sanitare pentru pacienții cu COVID din Sălaj

Trei aparate de ventilație, sute de măști sanitare de tip CPAP (măști pentru ventilație non-invazivă) și aproximativ 12.000 de pastile reprezentând medicamente deosebit de importante în tratarea pacienților cu SARS-COV2 au ajuns astăzi la Spitalul Județean de Urgență din Zalău sub forma unei donații din partea Guvernului Ungariei.

La acțiunea de predare a materialelor sanitare și a medicamentelor au fost prezenți consulul general al Ungariei la Cluj Napoca, Mile Lajos, deputatul UDMR, Seres Denes, și viceprimarul Zalăului, Fazakas Nicolae. „Pentru a doua oară aducem ajutoare pentru cetățenii din România, pentru Spitalul Județean de Urgență din Zalău.  Am adus trei aparate de ventilat, 200 de măști sanitare de tip CPAP și câteva sute de cutii cu medicamente necesare în tratarea pacienților cu SARS-COV2. Noi știm că prietenii la nevoie se cunosc. Guvernul Ungariei, nu doar la solicitarea Guvernului României, ci și cu alte ocazii, a făcut eforturi ca aceste donații să ajungă la cei care sunt suferinzi. Este natural să ne ajutăm între noi, să îi ajutăm pe cei care trăiesc în jurul nostru și sperăm ca și românii și România să treacă cât mai repede și mai ușor peste această pandemie. Au sosit 40 de aparate de ventilație pentru toată țara și 3.000 de măști. În cursul acestei zile, toate aceste materiale vor ajunge la destinație. Sper ca și prin acest sprijin să contribuim la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor de aici. Le dorim tuturor multă sănătate”, a declarat  consulul general al Ungariei la Cluj Napoca, Mile Lajos.

Deputatul Seres Denes: „bolnavii au nevoie de ele”

La rândul său, deputatul și liderul UDMR Sălaj, Seres Denes, a declarat astăzi că „eu mă folosesc de această ocazie să mulțumesc Guvernului Ungariei, prin intermediul domnului consul Mile Lajos, pentru această donație. De altfel, anul trecut am mai primit două donații de măști foarte utile pentru spitalele și școlile de la noi. Și materialele de astăzi au sosit exact când trebuia, exact când bolnavii au nevoie de ele. Este mare nevoie de ele în Sălaj pentru că numărul infectărilor este foarte mare și în județul nostru. Noi avem două spitale și la Șimleu Silvaniei și Jibou. Și pentru aceste spitale se vor repartiza din aceste donații. Sigur, suntem mulțumiți și bucuroși să primim aceste donații. Ne manifestăm mulțumirea pentru acest ajutor pe care l-am primit pentru a putea ieși din impasul în care ne aflăm cu toții.  Le doresc tuturor multă sănătate.”

Materiale necesare pacienților în stare gravă

„Îi mulțumesc domnului consul și domnului deputat pentru că au făcut posibil ca azi să primim această donație foarte importantă pentru spitalul județean și pentru toți pacienții județului. Să nu uităm că la spitalul județean se tratează și forme grave cu COVID, iar materialele sanitare și medicamentele primite sunt pentru acești pacienți. Vă mulțumim frumos pentru că sunteți alături de noi”, a declarat în finalul evenimentului, managerul Spitalului Județean de Urgență din Zalău, Rodica Albert.

Leave a Comment