Gripa a făcut încă o victimă în Sălaj

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 62, potrivit ultimei actualizări făcute de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal. Una dintre ele este o femeie de 75 de ani din judeţul Sălaj, diagnosticată cu virusul gripal de tip B, care a decedat în spital.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

One Thought to “Gripa a făcut încă o victimă în Sălaj”

  1. Anonim

    Ce masuri au luat scolile (dintre cele transmise), pt. ca dupa o saptamana de tratament elevii ajung sa se intoarca in clasele unde 80% din colegi tusesc si absenteaza cu randul, iar fac tratament si iar se imbolnavesc.

Leave a Comment