Deținuții au prioritate la vaccinare

Persoanele aflate în stare de detenție în aresturile polițiilor județene sau în penitenciare au fost incluse în etapa a treia, faza „A” de vaccinare anti-Covid, alături de lucrătorii din HORECA, cei din bănci, prestatorii de servicii precum frizerii, cosmeticienii și coafezele, bibliotecarii, casierii și alte categorii care lucrează direct cu publicul. Astfel, toate persoanele aflate în penitenciare, în unitățile spitalicești aparținând penitenciarelor precum și cele din centrele de arestare preventivă județene vor fi vaccinate înaintea populației adulte care nu s-a încadrat în categoriile de persoane din prima și a doua etapă a campaniei de vaccinare, potrivit Hotărârii de Guvern care modifică strategia națională de vaccinare, publicate în Monitorul Oficial. Guvernul a decis, zilele trecute, modificarea strategiei naționale de vaccinare, astfel încât în etapa a doua să fie vaccinate și persoanele cu handicap, însoțitorii acestora, persoanele fără adăpost dar și mai multe categorii din aparatul de stat. Pentru etapa a treia, Guvernul a decis să fie introduse mai multe categorii prioritare care vor fi vaccinate înaintea populației generale care nu s-a încadrat în niciuna dintre etapele vaccinării. Vaccinarea populației încadrate în etapa a treia-A ar urma să înceapă în luna aprilie, însă autoritățile susțin că imunizarea s-ar putea face mai repede, în funcție de cât de repede vor ajunge în țară următoarele loturi de vaccin. În România sunt 44 de penitenciare (în care sunt incluse și spitalele-penitenciar și centrele educative) precum și aproximativ 50 de centre de arest preventiv în cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene și în cele șase sectoare – plus arestul central al Capitalei.

Foto: cameră din arestul IPJ Cluj

2 Thoughts to “Deținuții au prioritate la vaccinare”

  1. nelu

    Cat de prost poti sa fi sa pui in faza trei-a pe cei care lucreaza la banca cand acestia lucreaza si cu bani si cu clienti !

  2. Anonim

    Masura justificata dat fiind pericolul de infectare din astfel de locuri, dar e de remarcat ce conditii asigurate de NOI au detinutii. Aer conditionat, tv LED, mobilier nou, biblioteca, băi dupa reviste. Inclusiv in Zalau. Foarte frumos. Multi salajeni n au asa ceva nici acasa.

Leave a Comment