Deficitul de medici riscă să pună probleme și centrelor de permanență din Sălaj

Un nou regulament privind organizarea și funcționarea centrelor de permanență riscă să cauzeze dificultăți și anumitor unități medicale din Sălaj. Potrivit noului regulament, centrele de permanență vor trebui să aibă șapte medici sau cinci doctori în anumite situații, iar asigurarea unui asemenea număr de medici în unele centre din județ va fi dificilă, cred autoritățile sanitare.

Potrivit noului regulament, centrele de permanenţă funcţionează cu minim șapte posturi de medic şi cu cel puțin cinci posturi de asistent medical. Prin excepție, în situaţia în care în mediul rural nu se poate respecta condiţia ca centrul de permanență să funcționeze cu un număr minim de șapte posturi de medic pentru asigurarea serviciului în regim de gardă, se pot înfiinţa şi centre de permanenţă cu cinci posturi de medic. De asemenea, programul prevede aprobarea înființării centrului de permanență de către ministrul Sănătății, prin notă de aprobare în baza fundamentării prezentate de direcţiile de sănătate publică cu acordul prealabil al consiliilor locale, dacă este cazul. Noul regulament vizează și criterii mai clare de înființare și de desființare a centrelor de permanență, în baza cărora autoritățile sanitare vor putea emite decizii. Astfel, în mediul rural centrele de permanență sunt înființate ținând cont de următoarele criterii: la o populație de minim 5.000 de locuitori un centru de permanență, iar numărul de persoane, estimat de către direcțiile de sănătate publică, care apelează la centrul de permanență să fie mai mare de 200 persoane pe lună. În localitățile rurale izolate, greu accesibile, precum și în localitățile în care nu există acces la servicii de asistență medicală pentru populația din zonă se pot înființa centre de permanență fără respectarea criteriilor. În Sălaj, centre de permanență funcționează în Zalău, Hida, Șimișna, Crasna și Cehu Silvaniei.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Deficitul de medici riscă să pună probleme și centrelor de permanență din Sălaj”

  1. […] Un nou regulament privind organizarea și funcționarea centrelor de permanență riscă să cauzeze dificultăți și anumitor unități medicale din Sălaj. Potrivit noului regulament, centrele de permanență vor trebui să aibă șapte medici sau cinci doctori în anumite situații, iar asigurarea unui asemenea număr de medici în unele centre din județ va fi dificilă, cred autoritățile sanitare. Potrivit noului regulament, centrele de permanenţă funcţionează cu minim șapte posturi de medic şi cu cel puțin cinci posturi de asistent medical. Prin excepție, în situaţia în care în mediul rural nu se poate… Citeste mai mult […]

  2. Mai săturați-vă

    Salariile medicilor au crescut puternic, cui nu-i convine, să emigreze. Nu-l reținem !

Leave a Comment