Crește numărul infectărilor: alte trei cazuri de Covid-19, în mediul rural

Trei noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate, vineri, în Sălaj. Numărul de cazuri a ajuns, în județ, la 142. Conform surselor Magazin Sălăjean, cazurile au fost semnalate în Treznea, Gârceiu (comuna Crișeni) și Benesat. Un nou record negativ a fost atins vineri și la nivel național, 1.119 cazuri și peste 300 de pacienți internați în stare gravă în secțiile de Anestezie – Terapie Intensivă din spitale.

3 Thoughts to “Crește numărul infectărilor: alte trei cazuri de Covid-19, în mediul rural”

 1. Anonim

  De remarcat faptul ca se mentioneaza cu oarecare regularitate dispersia epidemica ,spatial vorbind ,fapt ce determina o mai mare responsabilitate a cetatenilor mai ales atunci cand amenintarea infectarii creste in probabilitate .Este in consecinta o informatie esentiala pentru a limita pe cat posibil rata de multiplicare epidemica .

 2. Adriana

  Va multumim pentru mentionarea zonelor/ localitatilor care au cazuri. Sunt informatii f importante pt noi. Nu iteleg de ce autoritatile evita mereu sa ne informeze.

  1. anonymous

   Putem presupune ca secretomania are motivarea faptului ca daca cetateanul de rand cum este definit statutul celor care nu sunt elite ale sistemului ,ar afla ca nu este o amenintare stringenta s-ar relaxa prea mult si nu ar respecta normele de protectie individuala si comunitara .Nota de desconsiderare a capacitatii de discernamant a populatiei duce implicit la o reactie de fronda inconstienta generatoare de fisuri in colaborarea vitala intre cetateni si autoritati in cazul specific de limitare a raspandirii epidemice .Un exemplu consacrat este gestionarea epidemiei in Coreea de Sud ,Taiwan …..unde localizarea cazurilor de imbolnavire s-a realizat digital pana la nivel de cartier,strada ,fara a leza intimitatea ,fara a diminua responsabilitatea cetatenilor .

Leave a Comment