Covid-19 în Sălaj: peste 160 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Alte 167 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în județul Sălaj astăzi, 1 noiembrie. De la începutul pandemiei în județ au fost înregistrate 2988 de cazuri. Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea,175.975 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Aproape 100 de decese la nivel național

Până astăzi, 7.067 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 31 octombrie, ora 10 – 1 noiembrie, ora 10  au fost raportate 99 decese (54 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara,  Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea,   Vaslui și municipiul București. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani,  5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 20 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 36 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani. 95 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru trei pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.489. Dintre acestea, 910 sunt internate la ATI.

3 Thoughts to “Covid-19 în Sălaj: peste 160 cazuri noi în ultimele 24 de ore”

  1. Anonim

    Felicitării și la mai mult!!! Suntem pe primul loc in tara!!! Cântărețul Ianchis nu are nici o treaba cu aceasta!!! El va începe vizite in institutii, fabrici. și uzine!!! Ca și Nicolae Ceaușescu!!! Niște nemernici!!!

  2. S.O.S

    Suntem nr 1 in tara detasat ca record negativ cu o incidenta de infectare de 5,1 la mia de locuitori in ultimele 14 zile…..La o asa raspandire epidemica comunitara masurile de distantare ,izolare fizica sunt imperios necesare si urgente , mitul mastii fiind devoalat de incorecta ei folosire.Orice ezitare de acum devine o aroganta scump taxata de proliferarea virala si in final cu un deznodamant cu implicatii tragice in plan sanitar dar si financiar ,economic judecand in perspectiva cheltuielilor cu gestionarea logistica si tratamentul pacientilor dar si cu starea de sanatate precara pe termen lung , deoarece o infectare nu echivaleaza si cu o imunizare de durata.Oricat cinism alimentat de alte considerente decat cele legate de sanatatea comunitatii fizica si psihica devine o supralicitare cu multiple consecinte imprevizibile dar presupuse a fi greu de asumat in plan uman .

  3. Un asistent satul de indiferenta celor care conduc

    Îl invit pe domnul președinte al CJ, proaspăt instalat în funcție, să vină în secția Boli infecțioase sau Pneumologie, să îmbrace combinezon acela mizerabil și să stea doar, să ne urmărească 12 ore cât suntem noi într-o tură, doar să se uite la noi cât alergăm, fără pauză de masă, fără a bea apă, o asistenta și o infirmiera, la 25 – 28 de pacienți, aproape toți la oxigen și în stare gravă, și să își spună apoi părerea, dacă tot e pornit pe „” vizite de lucru „. Așa, poate o să ne primim și drepturile date prin lege de către măgarul Iohanis, drepturi pe care nu le-am primit nici în ziua de azi. Acum în plină pandemie, nu mai suntem eroii în alb!!!

Leave a Comment