Copil de 6 ani din Sălaj, diagnosticat cu rujeolă

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în opt judeţe şi municipiul Bucureşti, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Potrivit sursei citate, 29 de cazuri au fost semnalate în Prahova, 21 în Bucureşti, 15 în Bihor, câte patru în Călăraşi şi Constanţa, două în Ilfov şi câte unul în Dâmboviţa, Dolj şi Sălaj. Cel din judeţul nostru a fost raportat la un copil de 6 ani, nevaccinat, şi este primul caz de rujeolă înregistrat în judeţul nostru, în 2018, susţin oficialii Direcţiei de Sănătatea Publică Sălaj. Sursa citată a mai arătat că micuţul este internat în spital şi că starea lui de sănătate este stabilă.

Numărul total al îmbolnăvirilor în România a ajuns, astfel, la 15.187, din care 59 de decese, plasând ţara noastră pe primul loc în Europa.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit sursei citate, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Leave a Comment