Coordonatorul UPU – SMURD Zalău, dr. Vasile Pop Mădălina Maria: excesele alimentare din perioada sărbătorilor vă pot pune sănătatea în pericol

Sălăjenii sunt îndemnați la echilibru alimentar în perioada sărbătorilor pascale, iar asta pentru că, în ultimii ani, de sărbători, sute de sălăjeni au ajuns la spital după ce au mâncat și au băut prea mult.  Coordonatorul UPU – SMURD Zalău, medicul Vasile Pop Mădălina Maria, recomandă populației să evite excesele alimentare, acestea putând cauza probleme mari mai ales în cazul persoanelor cu diabet sau cu alte afecțiuni.

„ Avem o mare tendință în a face excese culinare în această perioadă, excese care pot cauza anumite probleme de sănătate, în special după o lungă perioadă de post alimentar. Ne confruntăm în această perioadă cu mulți pacienți cu probleme digestive, de la cele mai simple, care pot fi tratate acasă cu dietă, până la anumite probleme care necesite internări sau chiar intervenție chirurgicală. Pe lângă faptul că se consumă cantități mai mari de mâncare, se adaugă și faptul că sunt mâncăruri greu digerabile, prăjite, grase, dulciuri în exces, dar și mari cantități de alcool. Vă rugăm să consumați totul cu moderație, să nu vă întrerupeți tratamentul cronic ca să puteți consuma anumite alimente și alcool. Excesele alimentare din perioada sărbătorilor vă pot pune sănătatea în pericol”, a declarat coordonatorul UPU –SMURD Zalău.

Adrian Lungu

Leave a Comment