Centrul de permanenţă de la Şimişna se deschide sâmbătă

Un nou centru de permanenţă din judeţul Sălaj va fi deschis sâmbătă, 8 decembrie, în Şimişna pentru a asigura servcii medicale pentru cei aproape 12.000 de locuitori din comunele Gîlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Poiana Blenchii, Rus, Şimişna şi Zalha. Spaţiu, unul modern, cu toate dotările necesare, a fost pus la dispoziţie de către administraţia locală.

Aici îşi vor derula activitatea, prin rotaţie, şase medici din comunele arondate, zilnic, între orele 15 şi 7, iar în zilele de sărbătoare, între 8 şi 7. „Având în vedere nevoia de a asigura continuitatea asistenţei medicale primare în zona respectivă, considerăm că este necesară înfiinţarea centrului de permanenţă în comuna Şimişna”, ne-a declarat Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.
Potrivit spuselor sale, în trei dintre comunele arondate – Poiana Blenchii, Lozna şi Zalha – din cauza numărului mic de locuitori (circa 800-1.200 de locuitori/comună) nu există medici de familie de mai mulţi ani. În plus, „distanţa între localitatea de graniţă a judeţului, Gostila, din comuna Poiana Blenchii şi centrul de permanenţă propus din localitatea Şimişna este de 26 km, iar între Gostila şi spitalul cel mai apropiat, Spitalul Orăşenesc Jibou este de 68 km. Distanţa între Şimişna şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău care are şi UPU în structură este de 85 km. În zonă mai există doar o subunitate SMURD, în localitatea Ileanda”, a explicat şefa DSP Sălaj.
În judeţul Sălaj mai există patru astfel de centre de permanenţă: la Zalău, Cehu Silvaniei, Crasna şi Hida.

Leave a Comment